В ефира на "България ТВ" тръгна музикално предаване за ретро музика - „Видеобокс”.

То се излъчва от 22.40 ч. всеки понеделник. За феновете на фолка пък са ретро парчетата в шоуто „Фолк Фентъзи” от 22.40 ч. всеки четвъртък.
                                                   
Медията стартира и уникална поредица от биографични и документални филми този месец.

Биографичната продукция ”Гец”, посветена на големия българския актьор Георги Георгиев – Гец, бе показана на 2 септември. Всяка следваща сряда от 20 часа ще се излъчват ленти за Пепа Николова, Леда Тасева, Невена Коканова, удивителната певица Леа Иванова и бате Асен.

Телевизията започна и историческа документална поредица, свързана с българите по света, с манастирите и с градовете ни. Тя  стартира на 3 септември. В афиша й са „Българите на Титаник”, „Ордени и медали”, „Първите морски курорти”,Първите трамваи”, „Архитектурата на стара София”, „Кметовете на София”, „Българските градове”, „Улици и сгради”, „Крепостта Царевец”, „Легендата Калиакра” и манастирите: ”Лозенски”, „Кремиковски”, „Св. Мина”, „Ресиловски”, „Самоковски” и „Св.Илия”.

В програмата е и еротичното шоу -  „Х - Ерос”, преди полунощ всяка събота и неделя.

Сред другите топ предавания на телевизията са „Споделете с мен” с водещ Георги Бедников, шоуто „Часът на блондинките” на Патриция Кирилова, „Думи на живот”, „Нашенци”, както и фолклорните предавания с висок рейтинг и извън родните границиь които са любими на българските емигранти, гледащи телевизията по сателит.

Това са „Багрите на българското”, „Балкан фолк”, „Фолклорна трапеза”, „Песни за душата”, „Богатствата на България”, „Изворче” и „Фолклорен изгрев".