Британските медии откриха и интервюираха българина Георги Дочев, който намери мъртъв Стивън Гейтли (Stephen Gately) от Бойзоун (Boyzone) в Палма де Майорка

"Дейли Мейл" цитира 25-годишния мъж, който казал на развален английски, че почти не е мигнал след случилото се в събота. 

"Намерих Стивън мъртъв и събудих съпруга му Анди. Стивън беше блед и много студен, когато го видях", посочва Дочев

Българинът срещнал Стивън Гейтли и партньора му Анди Коулс в гей-клуба "Черната котка" в Палма.

Дочев нарушил мълчанието си след като местен вестник написал, че той е бил в леглото с Коулс, когато Гейтли починал. 

Вестник "Ултима ора" твърди, че когато се прибрали от клуба, Коулс и българинът останали в спалнята, докато Гейтли седнал на канапето в хола. 

В един часа следобед, когато Коулс и Дочев се събудили, българинът пръв видял Гейтли в същата поза, в която го оставили през нощта. 

Дочев обаче отказа да коментира тези твърдения. 

Той потвърди, че вече е разпитан от полицията, но не желае да задълбочава скръбта на Коулс като съобщава подробности за часовете преди смъртта на певеца. 

Същевременно "Дейли Мейл" пише, че Анди Коулс, гей партньорът на музиканта, бил безутешен.

Според "Сън" той обвинявал себе си за смъртта на Гейтли, с когото имаха официален брак. 

"Чувствам се сякаш животът ми свърши. Имали сме диви нощи и в Дъблин, това не беше нищо особено. Просто не разбирам. Най-много ме боли това, че е бил само на метри от мен, а аз дори не съм разбрал, че си отива. Ако само бях отишъл да проверя как е...", казва Коулс, цитиран от "Дейли Мирър".

Междувременно останалите членове на Бойзоун, които отидоха в Испания, за да приберат мъртвия си колега Стивън, са се върнали обратно в Ирландия без тялото му.

Днес ще бъде извършена аутопсия на певеца в Испания, а тялото му ще бъде предадено на роднините след няколко дни, съобщиха испанските власти.