Джудас Прийст (Judas Priest) (на снимката) са поръчали огромно количество бутилки от най-добрата българска бира, която трябва да бъде налична навсякъде, включително и на сцената, информираха от "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни", организиращи Sofia Rocks 2011.

Както MySound.bg огласи, второто издание на фестивала е на столичния стадион "Българска армия" на 8 юли.

Сред останалите желания на метъл звездите са кафе, чай с много лимони и енергийни напитки. Менюто им за обяд и закуска, както и кетърингът преди концерта, обхваща разнообразни месни и вегетариански ястия и задължителното присъствие (дори и за закуската!) на чили и суперлютия тобаско сос. Роб Халфорд и Ко. изненадаха и със специалното си желание за сериозни количества шоколад.

Гостите избраха да прекарат в България всичките си свободни дни между шоуто в Солун, Гърция, на 6 юли и концерта си в Истанбул на 10 юли. В момента се подготвя специална програма за техния престой, която да им позволи да релаксират максимално между изявите си.

Докато водещата напитка за метъл иконите е пенливата течност, за вокала на Уайтснейк (Whitesnake) - Дейвид Ковърдейл, питието ще бъде червено вино. Голямата бяла е всеизвестен ценител на виното и дори притежава висококачествена собствена марка - Whitesnake Zinfande, 2008, специално селектирана и отгледана в избата De la Montoya Winery. Отличен шест плюс е оценката на престижното калифорнийско списание California Wine Press, което удостои качествената напитка със званието: "Вино на месеца" неотдавна. Силен аромат и невероятен вкус с намек за боровинки и аромат на малини се крие в черната бутилка с восъчен печат на Whitesnake и отличителното златно лого на групата на етикета. "Обичам рок-ен-рол и вино... всички ние в Уайтснейк обичаме музиката, виното и...жените – това е, което искаме от живота", споделя Ковърдейл в интервю за списанието.

Освен различни сортове и реколти от най-качествените български вина, по време на престоя в София Дейвид Ковърдейл държи в менюто му да присъстват и: буркан български био мед, био мляко с 2% масленост, ядки и... минерална вулканична вода от островите Фиджи. Изискването към организаторите е храната да бъде без изкуствени добавки, консерванти и оцветители и да се набляга на ядките, пресните зеленчуци и плодове. Лукът и броколите задължително трябва да се изключат от менюто на Ковърдейл. За сметка на това рок идолът иска да бъде снабден с голямо количество пощенски картички с възможно най-разнообразни изгледи и снимки на забележителности от България, както и пощенски марки, за да може да ги изпрати директно на свои приятели по целия свят.

Освен Джудас и Уайтснейк, българските фенове ще могат да аплодират на шоуто още Майк енд Дъ Меканикс (Mike & The Mechanics), Саксън (Saxon) и Слейд (Slade).

Билети: в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет".

Онлайн билети: чрез www.eventim.bg