Чери Попин Дедис (Cherry Poppin' Daddies) ще участват в седмичното инфотейнмънт шоу 5400 по TV 7 тази неделя.

Както MySound.bg съобщи, една от най-популярните в света нео суинг формации пристига за концерт в столичния парти център "4 км" довечера.

Американската осморка, която е с близо 20-годишна успешна кариера, е включила само три дати в Източна Европа, като освен София ще посети Загреб и Любляна. Събитието е уникален шанс за българската публика да се докосне до една по-различна култура и да види наживо създателите на "Zoot Suit Riot" и продалия се в над един милион копия едноименен албум. Известни най-вече като възродители на суинга поради платинения статус на гореспоменатия запис, музикантите всъщност демонстрират много лица. В седемте им студийни албума може да се открие магнетична смесица от хард и алтернативен рок до ска, рокабили, джаз, фънк. В главната роля обаче е старият американски суинг, със силно изразена брас секция. Не по-малка атракция е Стив Пери (на снимката), фронтмен на костюмарите.

Още в предаването:

Онеправдани ли са таксиджиите в България?

Темата е провокирана от поредния протест на таксиджиите. Зрителите ще научат всичко за таксиметровите протести, за формирането на цените. Ще бъдат обсъдени такситата ментета, оплакванията на шофьорите, касовите апарати, условията в колите и всички въпроси и проблеми, които изникват, когато ползваме тази услуга

Гости:

- Август Попов – актьор
- Спас Атанасов – председател на браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи, и управител на 8 канал на такси С Ек

Има ли истински интелектуалци?

Какво е интелектуалец? Кой определя дали някой е интелектуалец? Какво е отношението на интелектуалеца към: телевизията, новите технологии, книги, вестници, театър? Лицемерни ли са тези, които смятат себе си за интелектуалци? Какво е да си интелектуалец всъщност?

Гости:

- Васа Ганчева
- Касиел Ноа Ашер – актриса
- Кирил Петров от предаването "Тройка на разсъмване"