Гравити Ко. (Gravity Co.) оживяват като ""Жива витрина".

Така се нарича на изложбата на младата фотографка Марги Русева. Тя може да бъде видяна във Френския културен институт в столицата от 1 юли.

Това е първата експозиция у нас изобщо, посветена на музиканти.

Четиримата са представени в черно-бяло. Те застанаха зад витрината на Френския културен институт в София редом до своите плакати, показващи ги по време на концерт.

"Всичко това бе за нас изключително предизвикателство. Изложба е от 22 кадъра в 5 части", обяви кийбордистът Петър Съмналиев в предаването "Време за живот" по БНР снощи. В плановете на бандата е и евентуалното издаване на ЕР с 4-5 парчета, заедно с техните ремикси, стана ясно от интервюто с водещата Радослава Топалова.

"Решихме да направим нещо ново, тъй като винаги е добре да се провокираш да направиш нещо различно и същевременно да не е прекалено сериозно. Да е направено с усмивка и с чувство за хумор. Мисля, че се получи точно така", обяснява авторката.

"Беше взаимно - Марги преди време попадна на един наш концерт от верига училищни концерти, които правехме с D2. Беше много впечатлена. Малко по-късно ние видяхме нейни неща и се случи някакси в обратна посока. Получи се много естествена симбиоза. После тя дойде в студиото, изобщо - появи се идеята изложбата да е на няколко етапа, описващи концертната ни дейност, студийната, всички неща, които правим, личния ни живот", признават момчетата от групата.

"Музиката винаги действа пряко на сетивата и аз лично я усещам, вдъхновява ме, тъй като е много визуална. Освен това тя е неделима част от хората, които я правят, и самите те като личности са много интересни", допълва Русева.

Идеята за живата витрина, както и за цялата изложба, е повлияна от мисълта на Оскар Уайлд: “Не изкуството трябва да подражава на живота, а животът трябва да подражава на изкуството. Само така нещата биха се променили и животът би бил по-интересен, по-добър… Животът би бил прекрасен“.

„А аз добавям и добро вино вътре в института, за да осъществим докрай замисъла на Оскар Уайлд", казва Марги.

Гравити Ко са на румънския "B'estfest", сетне на "Exit", Нови Сад, където са единствените български участвици тази година, ще ударят и на нашия "Spirit Of Burgas".

А в петък - от 22 ч., събират феновете в столичния клуб "БекСтейдж".