“Политиците трябва да служат на хората, да се ангажират със социални каузи, да бъдат личен пример“, мотивира участието си във "VIP Dance" министърът на външните работи Румяна Желева снощи.

Тя е първият български политик, който танцувайки в предаването, подкрепи акцията на участниците в шоуто “Не на насилието в училище“. 

След като зрителите видяха перфектното й изпълнение на румба с професионалния танцьор Атанас Месечков, тя призна, че никога преди това не се е занимавала с танци и е имала само 4 тренировки за подготовката си.

“Никак не е лесно, да си призная - всичко ме боли“, сподели с усмивка министър Желева. Тя призова децата да прекарват повече време в танци.

За да подкрепят акцията, гости в студиото на шоуто заедно с децата си, бе и целият политически кабинет на Министерството на външните работи. Снимки от участието на министър Желева и запис на нейното изпълнение на румба ще бъдат публикувани на личния й сайт http://www.rumiana-jeleva.eu/.

С оценките журито изпрати на елиминации в петък четири отбора. По 23 точки получиха тимовете на Мария Силвестър и Боби Турбото, както и Нед и Николета. Чаровната плеймейтка не бе изненадана от оценките на селекционната комисия, дори сподели, че техният хип-хоп си е за чиста двойка.

Даниела и Камен също ще се борят за оставане в петък, тъй като изпълнението им на румба получи 24 точки. На забележката на Нешка Робева, че дамите са с ниски обувки, неподходящи за този танц, Даниела призна, че причината затова е киста в сухожилието на единия й крак.

Четвъртият отбор, който ще гледаме на елиминации, е този на Райна и Фери. Райна сподели, че изпълнението им не е било на ниво и е напълно съгласна с оценките.

От днес всеки може да изпробва своите танцувални умения във виртуалната игра на сайта http://www.vipdance.bg/ или във Фейсбуук профила на шоуто.

Там може да избере една от звездите във "VIP Dance" за свой партньор и да премерят сили с друг отбор.

Най-добре справилите се с танците ще получат покана за предаването.