bTV ще излъчи първи епизод от четвъртия сезон "България търси талант" от 20.00 ч. тази неделя, 15 март.

Стотици хиляди кандидати се явиха на предварителните и същински кастинги на предаването. Как протекоха те и какви таланти срещна журито, зрителите ще разберат от 12-те риалити епизода, които ще се излъчват в дните неделя (от 20.00 часа) и понеделник (от 21.30 часа). Същинската надпревара за титлата ще започне през април, когато ще бъдат излъчени 6-те полуфинала и големият финал, в които участие ще вземат 12 изпълнения. Журито в четвъртия сезон на шоуто се състои от четирима души – Дарина Павлова, Илиана Беновска, Иво Сиромахов и Ники Илиев, което означава, че две "да" няма да са достатъчни. В това издание на шоуто водещите са двама – Мария Силвестър и Александър Кадиев, които  бяха неотлъчно до участниците, взимаха участие в техните изпълнения, спориха с журито и най-вече ще стиснат ръцете на тези, които ще вземат участие в полуфиналите. Последните станаха ясни на 4 март, когато голяма част от кандидатите бяха изправени в битки.

Още в първия епизод зрителите ще станат свидетели на уникалността на шоуто, журито, водещите и на талантите, които не признават граници. Доказателство за това е първият участник, който ще се качи на сцената. 20-годишното момче ще изправи журито и публиката на крака, провокирайки Иво Сиромахов (на снимката вляво) да изрече "Ти си голям човек!".

На сцената ще се появи пистолет на над 130 години, зрителите ще научат какво е общото между гайдата и жената, кога едно момиче казва "да", възможно ли е народната музика да се срещне с бийтбокса, разбират ли нещо децата от написаното в учебниците, кой прави масаж на Мария и кое е единственото нещо, което оставя Сашо без думи. Наред със забавлението, първият епизод от четвъртия сезон ще покаже какво поражда конфликт между Илиана и Иво, кое изпълнение ще раздели дамите от господата в журито на два фронта, защо Сиромахов натиска "златния бутон" и каква е реакцията на Дарина, и кое ще насълзи Ники Илиев.  

До края на двучасовия епизод зрителите ще чуят още – "Няма да раждате на сцената, нали?" (въпрос на Мария Силвестър към участник), "Мен ме е страх от вас" и "Ти ми приличаше на сварен макарон с кетчуп" (Дарина Павлова), "Натиснах бутона от завист" и "При вас желанието е повече от възможностите" (Иво Сиромахов), "Най-трудно ще ми бъде да казвам "не"!" (Илиана Беновска в разговор с А.Кадиев) и "Иво, ти си голям изнудвач" (Беновска към Сиромахов), "Вие също имате нужда от перука" (Сашо към Иво) и "Смях се по някакъв начин за твоя сметка, но ти казвам "да" (Ники Илиев към участник).