Първата дама на българския джаз Камелия Тодорова ще отпразнува рождения си ден в студиото на "Джаз FM" радио днес, а големият подарък ще бъде за слушателите.

Те ще чуят неизлъчвани до момента нейни концертни изпълнения, включително с оркестъра на легендарния Стан Гец от фестивала в Бомбай, когато тя суингира и импровизира върху „You Are The Sunshine Of My Life” на Стиви Уондър.
Овациите на публиката тогава са признание за световното ниво на българския джаз в началото на 80-е години на миналия век. Камелия ще представи живото изпълнение на песента, с която печели Голямата награда на джаз фестивала в Дрезден, както и два свои записа на хитове на ФСБ, с които се явява на конкурса за вокалисти в Клагенфурт, Австрия, през 1982.

Ще прозвучат и нейни записи като вокалист на диксиленда на Светозар Русинов. В студиото на радиото с певицата ще разговаря Светослав Николов в предаването „Джаз ден” след 10.30 ч.

Ден по-късно Камелия Тодорова ще отпътува за Виена, където ще пее в култовия джаз клуб „Porgy & Bess”, заедно с Антони Дончев, Георги Дончев и Димитър Семов на 23 януари. Като специални гости в събитието ще се включат и емблематичните за австрийската джаз сцена Александър Владигеров и Божидар Сотиров.

Кеми бе една от звездите на шоуто по случай осмия рожден ден на "Джаз FM" миналия септември, когато плени публиката с няколко елегантни и много стилни изпълнения от своя джазов репертоар.

"Чувствам се чудесно на рождения си ден, аз съм артист и боледувам от хроничен оптимизъм", изкоментира Тодорова.

"Храня хората с любов, ама много любов!", допълна примата.