Безспорно най-адекватната dirty old rock' n roll банда в България - Daily NoiseClub (на снимката), ще забие в афиша на седмото издание на фестивала "Аларма Пънк Джаз".

Концертът е в столичното кино "Влайкова" от 19.00 ч. днес.

Изявата е част от едно по-широкомащабно начинание, което ще продължи в събота в Пловдив, а през април и в Сърбия, Унгария и Словения. Унгарските им дати са част от фестивала на Лорд Бишъп, когото ние, в "Аларма", вече обявихме за преродения Джими Хендрикс, а в Любляна нашите момчета ще свирят в един от най-големите ъндърграунд комплекси – "Товарна Рог", обясняват организаторите. За участието си днес Daily Noise Club са подготвили и специална изненада – те ще излязат на сцената в 21. 30 ч. заедно с Ивайло Чалъков-Ивака от Гравити Ко. (Gravity Co).

Преди тях, както обикновено се случва в четвъртъците на "Аларма", на сцената на кино "Влайкова" ще се представи и друга група, чийто концерт ще се предава от 19.00 до 21. 00 ч. във "Фалшименто" на Илиян Ружин по Радио София (94.5 FM). Групата е ХАХАХА от Скопие (това е най-новият проект на Васко, Джано и Трипе от Bernays Propaganda), като от тяхна страна също има подарък за публиката: още една скопска пост-пънк банда на живо – Fonija. Двете групи ще заформят акцент, посветен на DIY-лейбъла"Направи заедно". С тях пътува и култовият македонски ъндърграунд герой, владиката на пост-пънка, Владица Младеновски-Гърга.

Вход: 8 лв.

Очаква се на концерта довечера да се появят и музикантите от групите на Рамбо Амадеус (Rambo Amadeus) и Митко Таралежков, пък и самите Рамбо и Таралежков, които също пристигат в София днес следобед.

Утре, петък (30 март), от 11. 00 ч. ще има специална пресконференция с участието на Рамбо Амадеус и Митко Таралежков в Дома на киното ("Екзарх Йосиф" 37).

Тя е отворена не само за журналисти, но и за фенове на двамата музиканти.

Още - на:

http://www.facebook.com/alarmapunkjazzfest
http://www.bnr.bg
http://dailynoiseclub.com
http://xaxaxa.bandcamp.com
http://www.napravizaedno.com
http://www.myspace.com/fonija15