"Брат ми Роло е другата половина от моя мозък, моето друго Аз, което ме допълва", казва Дайдо (Dido) за брат си, с когото заедно се подвизаваха във Фейтлес (Faithless).

Вокалистката работи по своя нов, четвърти студиен албум, именно с Роло.

Както MySound.bg вече огласи, проектът ще е електронен.

"Наистина се радвам на това, което правя. Връщам се към електронните си корени, което е даже по-приятно от всякога след всичко, което научих в последните години", заявяви изпълнителката в блога си.

Предишният проект на Дайдо Флориан Клод дьо Боневиел О’Мали Армстронг, както е цялото й име, е „Safe Trip Home” (2008).

Брат й имаше пръст и в него. Част от песните му бяха записани в кухнята на Роло в Лондон.

"Само с лаптоп и микрофон. Ако слушате внимателно, в някои от парчетата ще чуете дрелката на съседите от долния етаж или тропането на дъжда по стъклата на прозорците”, припомня си Дайдо, която владее пиано, цигулка и флейта.

Но към тези инструменти се връщала само в сънищата си, по нейните думи.

А дали сънува?

"О, да! Много и все шантави истории – самолетни катастрофи, серийни убийци и преследвания. Но не аз съм килърът. Обикновено някой гони семейството и приятелите ми и накрая аз се принуждавам да изляза от моето скривалище, за да им помогна. Такъв кошмар имах и снощи: всички около мен бяха мъртви. Което звучи ужасно, но аз казах, че съм напълно крейзи", признава Дайдо.

С какво друго се е занимавала напоследък?  

"Подготвях се за космонавт. Тренирам усилено. От няколко години залягам върху това и вече може да се каже, че съм напълно подготвена. В Космоса излитам през 2010", каза тя пред "MTV" наскоро.

Новият диск на британката, която обаче смята себе си за ирландка, се очаква до месец-два.