Двадесети декември.

Разни хора питат другите какво ще правят в деня преди края на света... Аз боря махмурлук в офиса и чакам да дойде вечерта. Четвъртъците вече се превръщат в Mixtape5 Nights и то с българска музика на живо. Чудеснина! Миналата седмица се състоя промото на "Lost Satellite" – новия албум на Gravity Co (Гравити Ко). Тази седмица друга любима българска банда ще ни радва - Остава.

Първи на сцената се качват Jeremy?. Ще ги представя, както те сами се представят: "Измерваме височина в талант, благодарност в аплодисменти, любов в сутиени, истинските фенове - в споделяне и подкрепа на авторска музика...". Е... сигурно имат много сутиени, дооста високи момчета са.

Пускам албума "След любов по време на война" (преиздаден, ремастериран, в нова опаковка, снощи си го купих) и започвам да ви разказвам...

"Мини тяло" и отново съм на 15... тогава, когато отивах в бара на улица "Шипка" още към 20.00 ч. Да, да. Нямаш 18, вмъкваш се по-рано и не излизаш. Така се ходеше по концерти тогава. И както лирическият герой в "Огледало", така и аз "стоя заета със себе си, заета с мислите си" и забравям да спомена нещо изключително важно. По случай 10-годишнината от албума, който "предполагам повечето от вас не са слушали, защото го няма на пазара от десет години” (грешно предположение на Свилен Ноев - да, много грешно - б.р.), макар и за една вечер, в групата се завръща г-н Мишо Шишков. Безценно присъствие. "Изтъркан момент", "Безплатни мисли", "Парите", "Експеримент", "Красиви хора", "Не искам вече", "Къде си ти", "Самотен човек", "Вечно вплетени"... "След любов по време на война" е цял един живот. Живот, който всеки трябва да изживее. Да го изживее пълноценно, да го усети, да се по/на/учи от него, да запомни и... живот и здраве, да разкаже за него на внуците си.

Чухме целия албум. Ще ви споделя думите на един познат, за когото дори не подозирах, че е фен. "Като почнаха да свирят, и се сетих за какво дойдох". Жестоко!

"Ако искате може да изсвирим още няколко парчета"... Как да не искаме!

"Rock’n’Roll Song Designer"
 
"Шоколад" (За добро или лошо, по хранително-вкусова аналогия, шоколадът за Остава е като киселото мляко за България... все се сеща за едното, като чуе за другото.)

"Лека нощ"

"Празен кадър"

"Baby"

"Mexico"

"Лондон, Париж, Берлин"

"Пинг-понг"

 "Един момент (комбинирай ме с теб)"

"Ще дойдеш ли със мен"

Групата иска да ни остави в ръцете на Shakermaker от Britspotting DJ Team, но ние не сме готови. "Президент" - скандират феновете... и го получават. Следва "Стоп".
 
Сега вече сме в ръцете на Shaker-а."Бъди какъвто си" и забавлението продължава... А аз се прибирам да ви разказвам.

"Красив нов ден"... "Обличам се и влизам в моя свят, където "не искам да споря с велики хора", защото според тях "парите движат любовта", а не знаят, че "говорят с безплатните мисли на друг човек". "Ще те разбирам всеки момент", а ти "защо не поговориш с луди хора вместо мен?" "Обичам себе си, обичам само себе си, но страшно искам теб"... "нали ме победи, защо мълчиш?" "Понякога говоря смело"... а сега си пускам албума отново и ме няма.

Хубав ден.