Dance Academy - София, се оказа пресечна точка на холандския, корейския и руския посланик.

Дипломатите избраха училището за танци по различни причини. Негово превъзходителство Карел Ван Керстен се подготвя при Лъчезар Тодоров за предстоящия  Виенски бал. Руският посланик засега води на уроци своето семейство, но може би и той самият ще се присъедини към съпругата и дъщеря си. На класически бални танци в Академията се обучават и банкери, адвокати, собственици на големи компании.

За втори път в своята история Dance Academy ще даде възможност на софиянци да танцуват напълно безплатно и то цял ден. Това ще се случи утре, 12 февруари, когато залите ще отворят врати още в 9 ч. сутринта. Часовете ще приключат в 21 часа.

Най-добрите преподаватели у нас ще се занимават с малки и големи. Ана и Фил решиха да повторят Деня на отворените врати след огромния наплив на първото такова събитие. Около 1 000 човека посетиха тогава един или повече от часовете. Най-голям интерес предизвикаха народните и латино танците, както и йогата. Голяма скорост у нас набира и световният хит Зумба. Ана Дончева може да се похвали, че е лицензиран преподавател по зумба вече. Преди дни тя се върна от Рим, където държа изпит, за да получи документа. Така красивата госпожица Дончева е една от първите дами у нас, които имат право да преподават уникалната зумба.

Денят ще приключи с най-щурото денс парти - от 21 часа. Всички – гости и преподаватели, ще танцуват заедно, обявиха организаторите.

В Академията ще запознаят гостите си и с друг съвсем нов за България танц/спорт – Nia. Той представлява динамично съчетаване от танцови, бойни и лечебни изкуства. Nia интегрира прецизността на бойните изкуства и медитативни техники с грацията на танца.
 
"Докато живеех в САЩ, редовно посещавах класове по Nia. Когато обаче се завърнах в България, разбрах че Nia още не е пристигнала при нас. Часовете наистина ми липсваха и аз често мрънках на моя прекрасен съпруг колко много ми се танцува Nia. Тогава един прекрасен ден получих подарък от него – White Belt Training за бъдещи Nia инструктори. Обучението, което траеше една седмица, се проведе в Лондон. Това бяха много дълги дни, изпълнени с танци, дискусии, смях и положителни емоции. Присъстваха студенти (междувпрочем само жени) от цял свят", казва Мария Захариева – жената, която внесе за пръв път танца на родна почнва.

"Обучението ме промени много – не толкова физически, колкото емоционално. Оттам си тръгна една по-позитивна, по-щастлива и по-любопитна към себе си и света Мария. След като се завърнах в България, практикувах редовно Nia, като си бях сама инструктор. Сега чувствам, че е време да споделя Nia и с повече хора, за да може тя да докосне още сърца", не крие Захариева.