Налага се Дейвид Ковърдейл да бъде опериран от херния заради здравословни проблеми.

Поради тази причина всички планирани концерти на Уайтснейк (Whitesnake) в Щатите и Великобритания до края на годината се отменят, съобщиха от групата.

Харизматичният певец има двустранна ингвинална херния, което налага по-скоро да постъпи в болница. Това става ясно от неговия официален профил в Twitter. Във видео музикантът изрази огромното си съжаление от създалата се ситуация, извини се на феновете, че не могат да го видят на сцена и призова да проявят разбиране. По думите му той е добре и не се притеснява от предстоящата интервенция.

През 2017 г. Ковърдейл претърпя тежка операция на коляното заради дегенеративен артрит и смени и двете си колена с титанови стави, припомня blabbermouth.net.

Уайтснейк отложиха азиатската си обиколка заради разпространението на коронавируса. По-късно стана ясно, че групата няма да може да осъществи концертите си в САЩ и Европа.

Миналата година Уайтснейк издаде албума "Flesh & Blood", като най-популярни от него станаха синглите "Shut Up & Kiss Me", "Trouble Is Your Middle Name" и "Hey You" ("You Мake Мe Rock").

Легендарната формация удари хедлайн във втората вечер от фестивала Hills Of Rock в Пловдив.

Снимка: Албена Цолова-Бета