"Tour Of The Universe" на Депеш Мод (Depeche Mode) продължава до пролетта.

Концертните дати на именитите англичани вече са 107 (84 състояли се и 23 предстоящи). Последните две от тях са в Дюселдорф - на 27 и 28 февруари.

След близо месец пауза покрай празниците титаните отново се юрват по трасето в Берлин днес. Там, а и до края на обиколката, ще бъдат подгрявани от не кого да е, а от техните сънародници: ранните индъстриъл гурута и чираци на Депеш през 80-е - Ницър Ебб (Nitzer Ebb).

Съпорт на Дейв Гахан и Ко. бяха основно Соулсейвърс (Soulsavers) през есента и шведите Петер, Бьорн и Джон (Peter Bjorn аnd John) за американските им шоута.

Интересът съм триото в момента не е малък - безбройните фенове в Лондон след две поредни дати през декември край Темза на славната "02 Arena", oчакват още две изяви на любимците си сега. На концертите в британската столица гардовете дори раздавали номерчета на „обедните” фенове в борба за място на първия ред - да се знае кой след кого е, видяха агенти на "MySound.bg" на място.

След толкова много добавяния на нови гигове в програмата, изглежда съвсем възможно афишът на турнето да продължи да набъбва и напролет, така че да зарадва и българските почитатели на Депеш Мод. Те бяха попарени от отлагането на предвидения за националния стадион "Васил Левски" в София и договорен от "СМЕ" концерт миналия юни. Вероятно обиколката няма да продължи плътно до лятото, но няма да е изненада, ако, подобно предишното  турне през 2005/6,  има пауза, а после добавени няколко стадионни прояви през лятото, прогнозират от фен-клуба на музикантите.

Друг, по–малко вероятен сценарий с щастлив за родните меломани завършек, би било шоу в зала през март например. За съжаление, у нас няма пригодена за подобен род изява зала (с поне 15–20 000 места капацитет), а за стадионни гигове е все още студено по това време на годината.

В Загреб, където Депеш Мод ще имат гиг на Свети Валентин - 14 февруари, събитието е обявено като част от "Arena - Tuborg Greenfest". Именно под същия наслов следваше да е изявата на триото у нас, а също и при други от отпадналите дати като тази в Белград например.

Концертът в хърватската столица ще се състои в зала, а посетителите ще влизат направо с билетите за първоначално предвидената дата 30 май 2009 без презаверяване.

Въпросното помещение е малко, сравнено с двойно повечето желаещи да видят легендарната група в България. На столичния стадион "Локомотив" през 2006 присъстваха над 40 000. Но в Полша, където почитателите на бандата са твърде много, проблемът е разрешен с лекота.

Първоначално бе предвидено едно шоу във Варшава, което не се състоя, но сега - през февруари, полските дати - две на брой, са в зала в град Лодз.