На първия по рода си „PokerStars” турнир в България известната актриса и певица Деси Тенекеджиева по безспорен начин успя да разбие останалите звезди, сред които Орлин Павлов, Иван (но без Андрей), Нико и Катя Тупареви, Елеонора Манчева и дори фаворита Наско Сираков.

Състезанието се проведе в казиното на хотел „Тримонциум” в Пловдив, продължи около пет часа и предложи драматични обрати. На трите маси се развихриха 27 участника – звезди, известни представители на медиите и победители в онлайн турнирите на сайта PokerStars.net.

Те отпадаха един по един при покер блъфовете на Деси Тенекеджиева, която очевидно имаше късмет, но демонстрира и невероятен рефлекс и усет, респектиращи всички. Така Деси хладнокръвно, но и забавлявайки се от сърце, стана любимка и скрит фаворит на многобройната публика, която ентусиазирано я подкрепяше.

Дори изпеченият играч Игор Марковски шумно коментираше скритите покер заложби на атрактивната си колежка, която се оказа готова за професионален играч и отлично се справи с така наречения „покер фейс”, за който пее Лейди Гага (Lady Gaga).

„Професията й помогна да блъфира блестящо противника с мимики и поглед”, коментира водещият на спортната покер надпревара Ники Кънчев.

За оспорвания финал се класираха 8-е най-добри играчи, които се преместиха в специално изолирана ВИП-зала с камери. В края на турнира Деси стигна до престижното трeто място. Единствените преодолели новата покер звезда бяха двама силни онлайн играчи.

Шампион стана едва 18-годишният Александър Сарафов, който грабна две хиляди лева.

Деси спечели тежък куфар с професионални покер атрибути и 500 лв., с които почерпи подобаващо на импровизирано афтър парти в близко нощно заведение.