Две години след първия си концерт в София, ексцентричната група Ди Фаз (De Phazz) ще се развихри отново на родна сцена.

Както MySound.bg вече писа, шоуто е в зала 1 на НДК от 19.30 ч. на 17 април.

Поводът този път е представянето на мащабния проект „Big”, който предлага изцяло нов прочит на най-големите хитовете на формацията. Събитието е част от музикалния фестивал „София Джаз Пик”, организиран от "Джаз FM" радио, "Кантус Фирмус" и "Швепс".
 
Big” е записан заедно с „Радио Биг Бенд - Франкфурт”. За да се пресъздаде максимално новото звучене на групата, в концерта у нас ще се включат музикантите от Брас Асоциация, ръководени от Ангел Заберски-син.

Пит Баумгартнер основава Ди Фаз през 1997 като отворен проект. В дебютния албум на групата "Detunized Gravity" участват няколко музиканти от родния край на Баумгартнер в Южна Германия, с които той е работил по предишни проекти. Американецът Карл Фриърсън е един от тях.

Компактдискът "Detunized Gravity", издаден от звукозаписната компания "Mole-Listening Pearls", има успех главно в германския "Independent Music World", но сингълът - "Hero Dead And Gone", става хит в класациите.

Когато излиза вторият им албум "Godsdog", Пит и Ко. се превръщат в "изградена" група в истинския смисъл на думата. Вокалистката Пат Епълтън се присъединява към тях, допринасяйки за характерното им звучене.   

Формацията представи на първия си концерт в София албума "Days Of Twang", в рамките на музикалния фестивал „София Джаз Пик” през 2007.