Българският майстор на италианския шлагер Димитър Йосифов подари новия си албум на примата на френската естрада Силви Вартан (Sylvie Vartan) при пристигането на певицата в София за големия й концерт в зала 1 на НДК, съобщиха от музикалния Интернет портал „БГ естрада”.

Родената в село Искрец изпълнителка на оригиналната версия на хита „Тази вечер аз съм хубава” с интерес прие диска „Volare – Димитър Йосифов пее Доменико Модуньо”. Албумът събира най-хубавите песни на големия италиански музикант, изпълнени от нашенеца. Проектът бе издаден в Италия през лятото, а отскоро е и на родния музикален пазар.

Димитър Йосифов и Силви Вартан се срещнаха отново след като са прекъснали връзката си преди 45 години.

„През есента на 1963 участвахме на студентски фестивал в Лил заедно с оркестър Балкантон и певицата Росица Николова – първата съпруга на Милчо Левиев. Люба, която беше танцьорка в нашия ансамбъл и съпруга на Деян Тимнев – дългогодишен тонрежисьор в студиото на "Балкантон" и тромбонист в оркестъра, беше приятелка със Силви Вартан от детските им години. Люба не я пуснаха да пътува с нас, тъй като баща й беше в Белене. Тя изпрати по мен един подарък за Силви. Беше избрала една кукла с българска носия в оригинално пирографирана кутия, много добре направена. По това време Силви снимаше с Джони Холидей филма „Търсете идола”, който сега показват и на „Киномания”. Аз я чаках при родителите й, които бяха много любезни. Тя се прибра доста късно, но успяхме да се видим и да й предам подаръка лично. Направиха ми силно впечатление ръцете на баща й, които бяха свити от артрит – по това време той работеше в Халите в Париж и посред нощ е бъркал с голи ръце в леда, в който се съхраняваха месата и рибата”, върна лентата на спомените пред „БГ естрадаДимитър Йосифов.

При първото идване на Силви Вартан в България след демократичните промени, той не успял да осъществи контакт с нея и е щастлив, че най-после са успели да се видят отново след 45 години.

Певецът разкри още една любопитна подробност, която го свързва със звездата - че има вила между Своге и Искрец – селцето, в което е родена Силви Вартан.