Дзукеро не пропуска любимата си България в своя голям World Wide Tour 2023.  

Доказан факт е, че Аделмо Форначари и българската публика споделят една дълга и взаимна любов. Това ще е петото му идване у нас – след дебюта в далечната 2002 г. - и по думите на мениджъра му, той и за миг не е помислял да подмине България в маршрута на грандиозното си световно турне тази година (34 концерта в 13 държави). Защото "там хората са топли и емоционални като италианците".

В дългата си и бляскава кариера Дзукеро умело навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст, като никога не оставя публиката безразлична. Хитовете му са много ("Senza una Donna (Without А Woman)", "Il Volo", "Baila (Sexy Thing)", "Occhi"...), а дуетите с други звезди – неизброими, от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до Би Би Кинг, Брайън Адамс и Брайън Мей. Интересно е и че Дзукеро беше единственият европейски музикант, участвал във "възкресяването" на световноизвестния фестивал Уудсток през 1994 г. Албумът му "Blue" (1988) е най-продаваният в историята на италианската поп музика.

Последният студиен албум на италианския Джо Кокър е "Discover" (2021) и явно мотивиран от дългата принудителна ковид-пауза, през тази година и част от 2024 г. той буквално няма да слиза от концертната сцена.

Билети за концерта на Дзукеро в зала 1 на НДК на 23 юни - в мрежата на Bilet.bg, касата на Билетен център НДК, както и онлайн на www.sme.bilet.bg и www.tickets.ndk.bg .