Диско легендата Джими Съмървил (Jimmy Somerville) пристига за първи път в България по покана на клуб "Ялта"!

С концерта му на 28 март ще бъде поставено началото на новия формат на традиционния за "Ялта" парти лейбъл "Discotheque". Както досега, "Discotheque" ще се провежда един път месечно, но вече с лайв изпълнения на звезди от световната поп сцена.

Джими Съмървил ще зарадва българските фенове с отличителния си фалцетен стил на пеене, като ще изпълни парчета от последния си албум, "Home Again" (2004) и, разбира се, превърналите се в евъргрийн хитове от богатата му сценична кариера.

Билетите за шоуто на Джими Съмървил се продават на цена от 20 лв. в мрежите на  "Еventim" и "Ticketstream", както и на Белия бар в "Ялта".

Джими Съмървил печели огромна популярност още през 80-е години на миналия век с първата си поп-група Бронски Бийт. Още дебютният им сингъл "Smalltown Boy" ги изстрелва в челните места на класациите. Шеметната му кариера продължава и с втората му група, която основава заедно с Ричард Коулс - The Communards.  Дуото издава редица хитове, включително и кавър-версията на "Don't Leave Me This Way" на Телма Хюстън, която се превръща в най-продавания британски сингъл за 1986.

1988 е годината, в която Джими Съмървил се отдава на соло кариера. Следват много успешни сингли и албуми, сред които и безспорният му хит кавър-версия на Силвестър - "You Make Me Feel (Mighty Real)".

Освен като музикант и борец за опазване на правата на човека, Джими Съмървил се изявява и като актьор. Той участва във филма “Orlando” от 1992, както и в “Looking for Langston” през 1998. В края на 90-е Съмървил трябваше да направи концерт в България, но плановете за негово шоу се провалиха.