"Планета Паприка" се нарича новият проект на Шантел (Shantel), който ще бъде представен на шоуто му в столичната зала "Универсиада" на 7 юни.

Кралят на европейския балкански поп, заедно със своя оркестър Буковина Клуб, пристигат горещи в България - да масажират телата и слуха както с парчета от новия албум, който излиза през август, така и със стари хитове, съобщават организаторите.

"След над 250 отпразнувани и посрещнати с възторг концерта по цял свят през миналата година – от британския фест "Гластънбъри" и "Роскилде", Дания, до Източния бряг на Турция, многоцветното шоу на Шантел и неговите момчета ще мине и през България. То ще накара пулса и на родните на феновете да забие със 180 удара", допълват още от екипа на "БГ Саунд Стейдж".

Екзотичният гост, който ще се изяви в рамките на фестивала "Meet The World", отлично знае как да превърне един клуб, концертна зала или пък прашния под на всяка фестивална сцена във временно автономна зона, в място, където интеграцията не се дискутира безсмислено, а е реалност. Планета Паприка не е някакво постоянно място, тя е място в движение. И което е най-доброто–човек може да пътува с нея, това е едно от посланията в музиката на Шантел.

Ценностите на Планета Паприка: признание на възможността за съществуването на автентична европейска поп музика. В саунда се срещат Северът и Югът, Западът се разтопява в Изтока, но всички са заедно във въображението.

Шантел, прочут с проекта "Диско партизани" е напът да създаде истинска централноевропейска поп музика.

Тазгодишното му турне - Планета Паприка, ще щурмува с над 150 дати концертните зали, клубове и най-големите европейски фестивални сцени. Ще прескочи дори океана с американски тур през септември. Шантел тръгва  със своята банда, подновена с певица, акордеонист, цигулар и тромпетист.

Билети за концерта у нас може да купите онлайн на www.eventim.bg, www.ticketstream.bg или от касата на НДК, верига "Германос", магазини "Пикадили", "Дюкян Меломан", "Office 1 Superstore" и магазините на "М-тел".