Шакатак (Shakatak) ще свирят за първи път в България.

Тази закъсняла визита на маститите англичани ще бъде компенсирана донякъде от факта, че квартетът ще изнесе цели три концерта у нас. Че пристига в пълен състав - заедно с вокалистката Джил Соуърд. И че ще се представи пред родните меломани не само с репертоар от чисто новия си проект - „Afterglow”, и с хитовете си дотук.

Първото шоу на формацията е от 22.30 часа в "Sofia Live Club" тази нощ. Другите изяви са на същото място утре и вдруги ден. 

Шакатак са сред най-популярните и най-предпочитани за денс британски джаз-фънк групи.

Горещата продукция на формацията кипи от енергия и отново ги откроява като едни от най-талантливите и иновативни музиканти, смятат спецове.

Съставът е с 29-годишна история, в дискографията му са над 40 албума, повечето от които достигнали върхови позиции в класациите и със златен статус по продажби.

След хитовете на бандата са „Day By Day” с участието на Ал Жаро, "Easier Said Than Done", ""Watching You", ""Mr. Music And Sister Soul", "Something Special". Успешен е и соловият дебют на певицата - "Just For You" (1999).

Джил Соуърд се присъединява към състава през 1984.    

Шакатак идват за концерта си у нас - по покана от страна на "Sofia Live Club" и радио "Джаз FM", след участие на джаз фестивалите в Тайланд и Южна Африка.

Месец по-късно пък ще се включат сред участниците на джаз фест в Япония, появявайки се в столицата Токио на концерта „Billboard Live”.