Джаз звездата Даяна Крол (Diana Krall) подготвя нов албум.

Записът ще носи заглавието "Glad Rag Doll" и ще бъде издаден от Verve Music на 25 септември. Дискът е продуциран от известния T-Bone Burnett, оставил почерк в саундтрака на "О, братко, къде си?", в проектите на Алисън Краус (Allison Krauss), Робърт Плант (Robert Plant) и много други. Записът разкрива певицата в нова светлина.

"Glad Rag Doll" е ободряващо и авантюристично откритие на нови звуци, инструменти и музиканти, което зарежда с нежност и интимност. Проектът е естествено развитие на таланта на носителката на множество призове "Грами" (Grammy). С подкрепата на барабаниста Jay Bellerose и басиста Dennis Crouch, именитата канадка успява да включи едно от най-жизнерадостните си изпълнения на пиано, записвани до момента.

"Впуснахме се в процеса така, сякаш песните бяха композирани едва вчера. Не исках да записвам с поглед към миналото или да правя музика от определен период", споделя Даяна - джаз богиня, пианистка и съпруга на знаменития Елвис Костело.

Някои от песните, включени в албума, могат да бъдат определени като музика от 20-те или 30-те, но със звучене от 21-ви век.  Такава например е интерпретацията на класиката на Pomus, "Lonely Avenue" (записана за първи път през 50-те), или пък шедьовъра "Let It Rain" на Джийн Остин (Gene Austin).

Още - на:

www.dianakrall.com.