Вторият ден на Lozenets Jazz Time 2013 отделя внимание на най-важните неща в живота: децата, щастието, любовта.

Да покажеш на децата красота, да ги научиш да заобичат музиката и да умеят да ѝ се наслаждават – това са част от целите на проекта "Джаз за деца", който ще започне откритата сцена в центъра на Лозенец от 19.30 часа на 3 август.

От началото си през 2010 проектът печели все повече почитатели – както деца, така и родители.  През 2012 "Джаз за деца" получи наградата "Златно перо" за принос в развитието на културата в България. Солисти в лятното издание на проекта ще бъдат Даниела Илиева (13 г.) и Лазар Мърмъров (13 г.). И двамата са "джазови деца", които вече се изявяват самостоятелно и на големи сцени. Ще им акомпанират Венци Благоев – тромпет, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Димитър Карамфилов – контрабас, Никола Горялов – барабани.

От 21.00 часа фестивалната вечер фокусира вниманието си върху щастието и любовта, радостта и тъгата, морето, копнежа, спомените... Това са само част от важните неща, за които разказва "JAP/ДжаП.БГ: Джазът пее на български".  

Музикално-поетичният експеримент да се напишат оригинални текстове на роден език по някои от великите джаз стандарти прераства в мащабен и много смислен артистичен продукт благодарение на поетичното майсторство на Мария Донева и неповторимото музикално присъствие на Марина Господинова, Венци Благоев и Антони Дончев (на снимката). Аранжиментите са изцяло на маестро Дончев, което е още една гаранция за артистичната стойност на проекта. Приканват се всички дами да носят раковини като аксесоар към облеклото си, а господата хладнокръвно да запазят относителна трезвеност, защото след края на "JAP/ДжаП.БГ: Джазът пее на български" гарантирано ще имат желание и за още нещо..., убедени са организаторите.

Както MySound.bg вече извести, Lozenets Jazz Time ще завърши с джемсешън на всички звезди на фестивала и техни гости.