Джордж Майкъл е спинозен.

Че е серопозитивен, изпортил един от неговите агенти пред "Дейли Мирър".

Подобни слухове приплъзнаха с половин уста за пръв път преди около месец, но говорител на вокалиста отрече, определяйки ги като "евтина спекулация". Той посочи, че партенките пускат хора от обкръжението на Майкъл, които не са светнати докрай с неговото здравословно състояние.

"Резултатът, който Джордж си направи за СПИН, даде положителен резултат", зарича се импресариото му. Диагнозата обаче не била окончателна - предстоели още изследвания, които да я докажат или опровергаят, по неговите думи.

Коментар от набедения няма засега. Джордж Майкъл, който пя и у нас преди две години, не дава никакви интервюта, още по-малко коментира медийни твърдения.

Музикални спецове и хроникьори от жълтата преса на Острова припомнят, че вокалистът не е уважил нито едно светско събитие напоследък, както и това, че е отменил няколко свои концерта, определени от самия него като "важни".

Подозренията си, че той наистина не е добре, те подкрепят с факта, че новият диск на Майкъл бе обявен за поява в началото на февруари, пък е отложен за неопределен период.

Последият албум с оригинален материал на етническия грък е "Рatience" (2004).