Джордж Майкъл (George Michael) катастрофира вчера, 14 август, след което полицията го арестува заради подозрения, че е карал пиян или дрогиран.

46-годишният певец блъснал джипа си в камион, докато карал с висока скорост по път в Бъркшайър, Англия.

Свидетели на злополуката отначало помислили, че певецът е мъртъв, тъй като той бил силно замаян от инцидента и не излязъл от возилото десетина минути. Джордж Майкъл карал тунингована топ версия на „Ленд Ровър”, която се прави само по поръчка.

„Трябва да е карал със 160 км/ч. Като излезе от колата си, не можеше да ходи по права линия”, твърди разтърсеният шофьор на камиона Лори Роуи.

Пристигналите на местопроизшествието полицаи арестували Джордж Майкъл, който има отново шофьорска книжка едва от два месеца, след като тя му бе отнета за две години през 2007 г. заради шофиране под въздейството на наркотици.

Изпълнителят бил откаран в близкото полицейско управление и подложен на 5-часов разпит, след който обаче е освободен без да му бъдат предявени никакви обвинения.

През 2006 г. Джордж Майкъл бе арестуван от пътната полиция четири пъти. Два пъти той бе откриван от полицаите заспал в колата си, веднъж в безсъзнание и два пъти от общо четирите пъти предизвика леки катастрофи.

През 2007 г. шофьорската му книжка бе отнета за две години, след като той се призна за виновен в съда, че е карал дрогиран.