Албумът на Джордж Майкъл (George Michael) - "Faith", ще бъде преиздадан в ремиксирана версия.

Проектът ще се появи и в България чрез Sony Music/Вирджиния Рекърдс в деня на световната си премиера - 27 септември.   

Той ще бъде достъпен в различни формати, включително и като лимитиран номериран бокс сет за колекционери.

Когато вокалистът издава дебютния си солов албум "Faith" през 1987, той веднага превзема поп света и се превръща в повратна точка за кариерата на Джордж.

Продукцията остава и до днес едно от най-високите постижения в поп музиката, както и мерна единица за много артисти, искащи да разбият музикалните граници и да получат одобрение от фенове и критика.

Албумът е доказателство за авторските способности и емоционална дълбочина на Майкъл. Класните парчета го наредиха до суперзвезди от ранга на Елтън Джон (Elton John), Пол Макартни (Paul McCartney), Майкъл Джексън (Michael Jackson) и Мадона (Madonna). След като оглавява класациите във Великобритания, САЩ и много други страни, "Faith" бележи рекордните 20 милиона продажби. Той става най-продавания албум в САЩ през 1988 и получава дамантен статус за тираж от 10 милиона копия.

"Faith" е феномен не само заради 6-е N 1 едно сингъла, но и защото Джордж Майкъл се превръща става в първия бял артист, който оглавява чарта за ар-ен-би в САЩ. Сред парчетата в проекта е част от най-емблематичните изпълнения на певеца, между които "Father Figure", "One More Try", "Faith", "Kissing A Fool" и "I Want Your Sex".

Албумът - изцяло написан и продуциран от Джордж Майкъл, му носи безброй награди, между които "Грами" (Grammy) в категориите за албум на годината, 3 Американски музикални награди, приз на MTV за „Father Figure” и 2 отличия Ivor Novello.

Досега Майкъл има над 100 милиона продадени албума; музиката му звучи все така свежо и неподправено както и при издаването на "Faith" през 1987. До ден- днешен песните на етническия грък – включително и парчетата от "Faith", се използват в американския хитов сериал "Eli Stone". Самият музикант се появява в него, а във всеки епизод като основна тема звучи някоя от неговите песни.   

Певецът продължава да вдъхновява младите и да оказва влияние върху съвременните поп и ар-ен-би артисти. Ремастерираната версия на "Faith" ще зарадва не само легионите от фенове на изпълнителя по целия свят, но ще продължи да привлича почитатели от новото поколение, убедени са издателите.

"Преди си вярвах, че съм тотален актьор, усещайки как се превръщам в една от най-големите звезди на света, но усещайки и още едно, по-важно нещо – че това не е на добро. Бях едва на 24 години, когато светът се завъртя около мен заради песните от "Faith", признава Джордж към днешна дата.

"Сега нося повече на критика, по-цялостен и улегнал съм, сякаш доверчив, ала още по-страхлив от края на 90-е. Може би затова и дразня хората повече, знам ли, намразих популярността... Но продължавам да съжалявам, че не съм се родил във времето на Бийч Бойс и Битълс. Днес индустрията изстисква всяка нова мода като гъба. Какво се случи с Оейсис? Дебютът им беше един от най-добрите за времето си (Секс Пистълс и Битълс – фифти-фифти), а вижте докъде я докараха... Целият бизнес се крепи не егото, суетата, самозадоволяването, и ако се преструваш, че не е така, си наистина голямо лайно", обобщава най-излъчваният изпълнител по Националното радио на Англия за последните 20 години, с 11 номер 1 хита в чартовете на Острова.