След пет години, два албума, много турнета и фестивални участия, включително на “Leeds Festival”, “Reading” и “Lollapalooza”, Джулиет Люис (Juliette Lewis) е готова с поредния си албум – “Terra Incognita”, планиран за 31 август.

Тя е решила и да заформи нова лайв банда, за да може да представи вълнуващо целия звук на проекта, чийто продуцент е Омар Родригес-Лопес, лидер на Марс Волта (The Mars Volta).

“Звукът е различен от всичко, което съм правила досега, уловил е много от емоционалния ми живот и гласа ми и трябваше нова банда за него”, обяснява Люис.

Terra Incognita" означава непозната земя и точно там исках да се озова в музикално отношение. Китарите са по-диви и атмосферични. Груувът е мрачен и дълбок и позволява доста звукови контрасти. Отне ми пет години, за да си наточа зъбките и като артист, и като автор на музика. Исках да скъсам с всички навици и да оставя парчетата да се развиват сами от прости пиано акорди и мелодии. В лицето на Омар открих продуцент, който разбра всичко това и успя наистина да преотрие и пресъздаде музикалната ми идентичност. Този човек просто ми махна главата, на много нива. Беше много освобождаващ и радикален опит”, допълва изпълнителката.

“Всичко, което тя чувства, е тук и сега за вас,” казва Омар Родригес-Лопес за записа. „Толкова е истинско, искрено. Това е тя. Цялата музика е вдъхновена от нея и показва точно нея”, хвали я музикантът.

Джулиет и Омар се срещат по време на “Fuji Rock Festival” в Япония през 2007 и скоро си стават близки заради общата им любов към филмите на Фелини и усещанията им за драма, визуални образи и писане на парчета. Заедно те превеждат идеите й в емоционални мелодии и непредсказуем, нов звук.

В албума има много контрастни теми; романтика и трагичност, мечтания и разочарования. Вокалните й изпълнения показват динамичен спектър на гласа – от натрапчив до нежен, мек, шумен и жив.

Вокалистката е автор на повечето от общо 11 парчета заедно с дългогодишния си приятел Крис Уотсън (Chris Watson). Всичко това се случва миналата година в дома й - на пианото, записвайки идеите на касетофон. След това албумът е совършен в промеждутъците между нейните турнета и тези на Омар до края на 2008 в неговото „Rodriguez-Lopez’s” студио в Бруклин, Ню Йорк, и „Guadalajara”, Мексико. Записите са миксирани от легендарния Рич Кости (NIN, Muse, Foo Fighters, Franz Ferdinand).

За повече инфо: www.myspace.com/juliettelewis, както и видео блога на Джулиет: http://www.youtube.com/watch?v=nVssYUGs-R4