Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) ще води най-вероятно тържествената церемония по раздаването на наградите „Оскар”. Събитието е обявено в „Кодак Тиътър”, Ел Ей, на 22 февруари 2009.

Той е нещо повече от обикновен певец, Джъстин има чудесно сценично присъствие, той е актьор и танцьор, а всеки водещ би желал да притежава неговото чувство за хумор и изпровизация, доверяват организаторите пред “Нешънъл Инкауайърър”.

Тимби може да прави всичко и най-вече е в състояние да се вихри пред публика, сред която са много звезди, допълват те. Изборът им паднал тъкмо върху него след представянето му на тържеството по раздаване на отличията “ESPY”, връчени тази година за най-добри постижения в областта на спорта. Изпълнителят още не е казал „да” на офертата.

Друга причина да му предложат микрофон за церемонията била, че тя ставала от година на година все по-скучна, според медиите отвъд Океана, а пък и Джъстин имал мераци към Холивуд. Не на последно място – той е свързан с киното.

Певецът винаги се е обяснявал в любов към седмото изкуство. Той приема всяка роля – колкото и епизодична да я тя. Последната му изява на голям екран бе във филма „Алфа Дог” 2007. Джъстин озвучи един от героите в анимацията „Шрек Трети”, а наскоро приключиха  и снимките към продукцията “The Open Road”, където си партнира с Джеф Бриджис.

Междувременно той и половинката му – Джесика Бийл, изкараха няколко дни в „Бевърли Хилс”, предпочитано в последните месеци от тях място за релакс. Двамата се наслаждавали на компанията си, посетили няколко пъти  и любимия си ресторант там – „Джак  Енд Джилс”. От скъпарските магазини направили и първите покупки на коледни подаръци, информира „ Ю Ес Уийкли”.