Willkommen, bienvenue, welcome...to Cabaret! Leave your troubles outside! So - life is disappointing? Forget it! We have no troubles here! Here life is beautiful...

(из филма "Кабаре").

Камерен концерт на дуо Collage предстои в клуб Студио 5 от 18.00 ч. на 2 март, неделя.  

В репертоара на Нона Кръстникова – сопоран и пианистката Мария Русева са пиеси от времето на Чарли Чаплин и Великия Гетсби. Изпълнителките чаровно търсят истината за Johnny?! - разбивача на сърца, а оттам и истината за любовта. За целта те са подготвили кабаретни песни от класически композитори като Б. Бритън, К. Вайл, Фр.Пуленк и Ерик Сати. В името на красивото танго, вечерта ще бъде украсена и от специалното участие на Веселка Тончева - акордеон. Всичко това - поднесено в уютната атмосфера на популярното заведение и с достатъчна доза хумор.

Вход за събитието, осъществено с подкрепата на сдружение "София – дух и култура": 10 лв.

През 2011, обединени от любовта си към камерната музика, двете изпълнителки основават камерно дуо Колаж. Още от самото начало концепцията им е да потърсят по-модерен начин да събудят интереса на публиката към песенния жанр. Стартирайки с амбициозна програма от немска вокална музика, в творчески сезон 2012/2013 те осъществяват както участия, така и самостоятелни концерти в различни градове в страната. Освен професионалната подготовка на музикалната програма, те отделят голямо внимание и на начина, по който тя ще бъде поднесена на публиката.

През новия сезон 2013/2014 дуото се насочва към по-нестандартна програма – малко известни в България кабаретни песни от класически композитори. И този път подходът е далеч от строгия концертен стил – двете са подготвили по-скоро камерно музикално-театрално импровизационно представление, в което става дума за любов.