Първият по рода си тридневен музикален фестивал "Park Live -  музика на живо", на открито в парка, ще се проведе в центъра на София от 18 до 20 юни.

Мястото е зеленият оазис на столицата - Борисовата градина, и разположения в нея колодрум. Идеята на cъбитието е да предложи на хората след работа да излязат на открито да се забавляват с качествена музика. Затова концертите ще започват в 17 часа и ще приключват в полунощ.

Лондонският рапър с ямайски корени Roots Manuva (Руутс Манува) е едно от първите потвърдили имена. Той ще зарадва българските хип-хоп фенове с двучасов лайв. Родни Смит, познат повече със сценичното си име Руутс Манува,  дебютира със сингъла "Next Type Оf Motion" през 1994. През 1998 става част от лейбъла "Ninja Tune", а през 1999 реализира дебютния си албум "Brand New Second Hand". За него е награден с "MOBO" ("Music Of Black Origin") за "Best Hip Hop Act".  Последният му албум носи името "Slime & Reason" и  излезе през септември 2008. Влиянието на Руутс Манува върху британската рап сцена е толкова голямо, че "The Times"го обявяви за ърбан-гласа на Острова. През годините той работи с DJ Шадоу, Мистър Скръф, U.N.K.L.E., Найтмеърс Он Уокс, Синематик Оркестра, Лефтфийлд, Горилаз, Колдкът и др.

Участие  е потвърдил още емблематичният водещ на "ВВС1" Джайлс Питърсън (Gilles Peterson). Той е сред хората, определящи световните музикални тенденции. Като диджей може да го чуете да пуска всичко от дъб и реге, през джаз, ню джаз, фънк, соул, броукън бийт, до латино, боса-нова, самба... С хилядите си фенове по  свята, той се превръща в посланик на качествената музика. Затова и основава "Worldwide  Festival", където дава поле за изява на откритите от него музикални таланти.

4hero са сред другите големи имена, които ще видим на фестивала. Трудно е да се определи тяхното музикално звучене, прелитащо от джънгъл до хип-хоп, от джаз до броукън бийт. Марк Мак и Диго са създателите и на "Reinforced Records", един от основополагащите лейбъли за дръм-ен-бейс. Първият им албум “Parallel Universe” е смятан за първия дръм-ен-бейс албум изобщо, като е номиниран от "NME" за албум на 1995. 4ero винаги са преминавали изкуствените стилови граници, перфектно комбиниращи най-доброто от джаз, соул и хип хоп.

"Зелената" музикално-културна концепция е подкрепена от най-старото ирландско уиски "Bushmills". Чрез фестивала то ще налага новата си комуникационна платформа "Bushmills Brothers" - за моментите, когато приятелите се превръщат в братя.

Организаторите от "Cotton Records" обещават селекция на едни от най-известните международни музикални групи в стиловете джаз, поп и денс музика.
    
Подобни фестивали се провеждат на открито в повечето европейски градове като Монтрьо, Атина, Солун, Загреб, Белград, Виена, Будапеща, както и Истанбул.


Организаторите вярват, че "Park Live" ще привлече както софиянци, така и много гости от страната и чужбина, и ще помогне за изграждането на международния културен облик на столицата ни.