Дъ Помориънс (The Pomorians) пристигат през януари за три концерта в София, Пловдив и Стара Загора.

Това е страничен проект на фронтмена на Артери Янко Бреков и първия китарист на същата банда - Красимир Керкинов - Кемала.

Групата ще свири за първи път в България и ще пристигне за седмица в края на следващия месец. Първият от серията концерти ще се състои на 24 януари в пловдивския клуб "Петното", на 25 бандата ще се отправи към клуб "Jam" в Стара Загора, а обиколката ще завърши на 26 януари в клуб "Строежа", София.

Китарното дуо, създадено през 2007 година и базирано в Амстердам, набира бързо популярност и през последните месеци успешно обикаля Франция и Германия, като наситеността на участията им често запълва до последния ден месечните календари.

Дъ Помориънс залагат на весели и емоционални текстове, но за разлика от Артери, звученето им е по-близко до ска и реге, заедно с привичните гръцки и български етно мотиви.
За първите си концерти в България обаче групата ще изглежда по коренно различен начин.
Дъ Помориънс ще загърбят акустичното звучене и ще се появят в четиричленен състав. Към Янко и Кемала на баса ще се присъедини Николай Хубенов от Артери, а барабанист ще бъде Васил Вутев, известен още като Васето от Пиромания.

Репертоарът също ще претърпи сериозни промени, като на мястото на етно парчетата, разширеният състав на групата ще изпълнява песни на Артери от първите им два албума, в които участие тогава взима и Кемала.

От групата обещават и парчета като "Control", "Electricity", "Me And You" и "Take It From Me".

Билети за шоуто на Дъ Помориънс в София могат да бъдат закупени от днес в мрежата на "Ticketstream.bg", както и на място в клуб "Строежа".
Тяхната цена ще бъде 10 лв., на предварителна продажба, и 15 лв., в деня на концерта, като ще бъде отпусната ограничената бройка от 300 билета.

Продажбата на билети за двата последователни концерта на Дъ Помориънс в Пловдив и Стара Загора ще се осъществява само на място в деня на събитието - в клуб "Петното" цената също ще бъде 10 лв., а в клуб "Jam" входът ще бъде 5 лв.