Нов албум за благотворителната организация "War Child" ще бъде издаден на 22 ноември.

Той ще се казва "Heroes" и ще събере на едно място музиката на Пол Макартни, Боб Дилън, Клаш, Дейвид Боуи и Брайън Уилсън.

Ще бъде избрана по една тяхна стара песен, на която ще бъде направен кавър от модерен изпълнител, който легендите сами избират.

Пол Макартни (Paul McCartney) е избрал Дъфи (Duffy) за изпълнението на неговата "Live And Let Die", докато Хот Чип ще поемат "Transmission" на Джой Дивижън.

Дъ Куукс ще направят преработка на Кинкс, а Ръфъс Уейрайт и Бек ще се погрижат за новто звучене на "Leopard-Skin Pill-Box Hat" на Боб Дилън.

Обложката на "Heroes" ще бъде дело на китариста на Стоун Роузес, Джон Скуайър, който нарисува и предишния диск за организацията, "Help" от 1995.

"Подкрепям "War Child" от 1995. Тяхната работа с децата от военните зони спасява животи, а помощта им към хората, които взимат важни решения, спасява още повече животи. Версията на Дъфи на моето парче е чудесна - бях истински изненадан. Духът на таланта, който се усеща от този проект, е невероятен. Чудесно е, че толкова много хора са отделили време, енергия и подкрепа за подобна инициатива. Подканям всички да ни подкрепят!", споделя Пол Макартни за благотворителната кауза.