Второто издание на фестивала Vola Open Air 2010 (3 и 4 септември) на  Околчица край Враца стартира с дъжд вместо интро.

Първи се изявиха Скапаняците. Момчетата се постараха доста, като изпълниха най-известните си парчета, но въпреки всичко не успяха да подканят малобройната публика пред сцената - явно лошото време беше уплашило повечето фенове.

Главните изпълнители в първата вечер - Фючър Шок (Phuture Shock) (на снимката), все пак пораздвижиха унилия дух на присъстващите. За час и половина Деси и Ко. предложиха парчета от новия си албум - "In And Out", както и предишни композиции, само че в нов вариант. Фронтдамата, както винаги, показа и класа, и красива бленда и присъщата си ведра меланхолия.

Нататък партито тръгна еднообразно и вяло - и на двете сцени: джази, фънки, хип-хоп, реге...В афиша веднага зейна дупката, отворена от по-утвърдени артисти за техно, транс, минимъл и прогресив. Най-вероятно липсата на изявени музиканти беше причина за слабата посещаемост, освен ледения дъжд и пронизващия вятър, които върлуваха в събота - от сутринта до вечерта. Заради това и втората нощ от събитието не събра публиката, която заслужава.

Освен всичко, се появиха и проблеми със захранването на сцените. Организаторите все пак успяха да реагират и да спасят купона с генератор на основната сцена. Konspirator отсрами H.M.S.U. като съпорт на Сериъл Килаз (Serial Killaz), пое и партито след тях за доста по-тежък сет. Гостите се представиха добре, но - в интерес на истината, не изненадаха с нищо: ритмичен джънгъл, доста стари ремикси.  

И къде отиде DJ Куух (DJ Cooh) - поне в определеното за сета му време?

Малката сцена не работеше изобщо втората вечер. Вярно е, времето се пооправи, но изглежда бе твърде късно още фенове за се появят на събитието. Впечатление направи и липсата на голяма тента пред главната сцена - нещо, станало отдавна задължително за подобни фестивали на открито.

Като цяло може за се заключи, че, въпреки усилията на организаторите и прекрасното място, дъждовното време и липсата на достатъчно популярни изпълнители и еднообразния подбор на музика (особено в първата вечер) - заедно и поотделно, се оказаха пречка фестивалът да бъде по-посетен.

А, съгласете се, за добро настроение освен музика е необходима и публика.