Един от най-важните лица зад фестивала Гластънбъри (Glastonbury) - Мартин Елбърн (Martin Elbourne), ще участва в конферентната част на SeeMe (South East European Music Event) (8-10 октомври).

Както MySound.bg нееднократно информира, най-голямата музикална конференция в Югоизточна Европа ще се състои в София за шести път.

Мартин Елбърн е сред агентите, "букващи" бандите на най-големия в света фестивал - Гластънбъри, и основател на The Great Escape. Той ще сподели опита си в организацията и осъществяването на едно истинско зашеметяващо събитие, ще даде съвети, които определено биха били полезни на българските фестивални мениджъри. Освен добрата организация на голям фест, сред разискваните от госта теми ще бъдат още и начините, по които една песен или цяла банда може да бъде популяризирана. Опитът на Елбърн е с банди като Смитс (The Smiths) например, които успяват да изградят имиджа и популярността си благодарение на него. Той също ще участва и в една от така наречените сесии за прослушване, на които всеки музикант може да получи обратна връзка за потенциала на музиката си на световната сцена.

Лекцията на Елбърн е в столичния клуб Студио 5 от 13. 00 ч. днес. Сред другите участници са Джеймс Дръри (Великобритания), директор на Festival Awards, Иван Вълков - отговорен за Spirit Оf Burgas, и Сорен Кристенсен (Дания) - SPOT on Denmark.

Друг - не по-малко интригващ разговор, предстои на същото място от 15.00 ч.: как да използвате силата на музиката, за да накарате марката ви да пее; музиката и марките. Лектори по темата са Гоги Гупта (на снимката) - дигитален маркетинг на Lady Gaga, Beyonce, Adele, Питбул (Pitbull) и Кеша (Ke$ha); Кели Анастасопулу, SONY, дигитално бизнес развитие за Югоизточна Европа, Гърция; Александру Росу, Румъния, експерт музика и марки и Ани Великова - мениджър корпоративни комуникации на Heineken Zagorka Brewery.

Китаристът Ерик Сардинас (Eric Sardinas), когото българската публика познава не само от концерта на Стив Вай в София преди няколко години, а и от огнените му самостоятелни му изяви, пък ще направи уникален майсторски клас по китара.

Той е обявен в Sofia Live Club на 10 октомври, понеделник, между 13. 30 и 15 ч. Ерик Сардинас хваща китарата когато е на 6 години и под влиянието на редица значими блус, ритъм-ен-блус, госпъл и рок-ен-рол парчета формира своята дълбока любов към традиционните блус форми.

Струнният ас интерпретира по неповторим и уникален начин различните музикални стилове и ги прелива в свое собствено съвременно блус-рок звучене.

Още за конферетната и парти програмата на SeeMe 6 - на:

www.seeme-sofia.com

http://www.facebook.com/SouthEastEuropeanMusicEvent

http://www.youtube.com/seemesofia

Twitter: @SeeMeSofia

seeme@united-partners.com

http://seeme-sofia.com/index.php/gallery#g_vsig4_0