Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) опитала да се самоубие за първи път, когато била едва 10-годишна, разкрива нова книга за живота на покойната певица.

В Amy Winehouse: The Untold Story се твърди, че изпълнителката направила опит да сложи край на живота си няколко месеца, след като нейният баща напуснал майка ѝ заради друга жена.

Авторката Хлое Гоуън (Chloe Govan) разкрива, че певицата била съкрушена от раздялата на родителите си и това довело до редица действия, с които Ейми целяла да се нарани, като накрая се нагълтала с лекарства. Според информацията, певицата била открита с пяна на устата от приятел. Той се появил в точния момент и спасил живота й.

В книгата се твърди още, че Ейми била пленена от "Клуб 27“ (звезди, починали на 27-годишна възраст – бел.ред.) и искала да бъде "безсмъртна" като Кърт Кобейн (Kurt Cobain), Брайън Джоунс от Ролинг Стоунс (The Rolling Stones, Brian Jones), Джанис Джоплин (Janis Joplin) и други.

Семейството на Ейми все още не е коментирало информацията в новата книга.

Хлое е сред най-популярните биографии на музикални звезди - сред книгите ѝ са бестселъри, посветени на Katy Perry, Brian Molko (Placebo), Taylor Swift, Christina Aguilera и други.