Супергрупата Ейша (Asia) ще гостува на живо в радио "Z-Rock" тази събота, само ден преди първия си концерт у нас в зала 1 на НДК.

Четиримата кацат два дни по-рано в София за нашата дата, която е и откриваща за цялото им европейско турне в подкрепа на най-новия албум - "Phoenix" (2008).

Маститите рокаджии лично ще разпишат две електрически китари, които радиото ще подари на най-големите късметлии сред слушателите си.

Освен всичко Ейша са обещали да се срещнат лично със свои фенове преди шоуто. "Станете част от това уникално преживяване единствено и само със "Z-Rock", приканиха организаторите от "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни".

Както "MySоund.bg" съобщи, условието на играта е да се познае специален китарен риф от известно парче на състава, записан в два варианта – жица и акустичен (подробности на: www.z-rockbg.com) и предположението да се изпрати като есемес с кратък номер: 2250 с начална дума IGRA.

Победителите ще бъдат определени на живо в студиото на медията на 24 март.

Отделно всеки ден от настоящата седмица радиото раздава и ценните пропуски за среща с бандата, общо пет! "Ослушвайте се", казаха от екипа му.

За престоя си у нас членовете на квартета държат на здравословната и балансирана кухня, с много свежи плодове, диетични напитки и задължително вегетариански ястия. В обедното меню  са салати, сирена и супа. А във вечерния лист трябва да има риба. Всичко ще се сервира в порцеланови съдове със сребърни прибори.


През 1982 едноименният дебют на Ейша - "Asia", продава няколко милиона копия, носи световна слава на и без друго известните рокаджии и става албум номер 1 на годината според списание "Billboard".

Прогресив рок иконите стартират настоящия си евротур с датата в София. На своя първи концерт в България те ще представят на родната публика своя последен албум "Phoenix", както и ще забият някои вечни класики не само от собствения си репертоар, а и материал на групите, през които са минали: Йес, Кинг Кримсън, Дъ Бъгълс, Емерсън, Лейк Енд Палмър.

След като миналата година съставът атакува Щатите с мощно турне за новия си албум, тази година рокаджиите са в Европа.

Джефри Даунс е записан в Книгата на рекордите "Гинес", като музикант, свирил с най-много синтезатори по време на един концерт - 28 на брой.

Билетите за събитието - на цени от 30 до 60 лв., има в Билетен център, НДК, мрежата на ticketstream.bg, както и на касите им в цялата страна, включително във верига магазини "Office 1 Super Store" и касите на "М-Тел".