Една от най-добрите ска пънк банди - P.O.Box, ще свири в България за трети път.

Концертът на забавните французи е в столичния клуб "Порк Пай" (Pork Pie) от 20 ч. на 23 юли.  Събитието е част от европейското турне на гостите, които пристигат в компанията на сънародниците си Nina School.

Вход - 5 лв.  

P.O.Box дебютираха суперуспешно у нас през 2006. Те свириха с Ла Мучедумбре (La Muchedumbre), харесаха много нашенската банда и дори още преди да са ги видяли на живо, вече бяха подготвили техен кавър, припомнят организаторите. Затова българските музиканти ще свирят с френските си колеги и сега. В концерта ще се включи и Чефо Машината, който пристига директно от Лима, Перу. Някои го познават като оригиналния вокал на Ла Мучедумбре, който звучи в дебюта на бандата. Други пък може би го знаят от варненската му хардкор пънк група FrontPoint или от рага проекта му от близкото минало -
http://vbox7.com/play:04b5158a

Вратите на клуба ще бъдат отворени в 19.00 като до 20.00 ч. времето ще бъде запълнено от диджейски сет със специално подбрана музика. Събитието стартира точно в 20.00, за да може да свърши на време - 23.00 часа, уточняват организаторите. След това веселбата продължава отново с музика.

Всеки момент предстои да се появи DVD на P.O.BOX, озаглавено "Detour(s)". То ще документира турнето InBetweenTheLines, което мина и през България:
http://www.youtube.com/watch?v=OkwAVX0this&feature=player_embedded

Музикантите обиколиха и Канада и Япония. Проектът излиза чрез един от най-големите ска лейбъли в света - Long Beach Records.

http://www.youtube.com/watch?v=WpD7D02CO7k&feature=youtu.be

P.O.Box започват да вдигат ска пънк шум по целия свят през 2001. Предприели са дузина успешни турнета, имат хиляди концерти, заради които музикантите си спечелиха славата на банда с "експлозивни изпълнения на живо". Още с излизането на първото им демо те продават над 2000 бройки от него. Следва сплит с Madscat и три албума, последният от които е издаден от Long Beach Records (един от най-големите лейбъли за ска в света), а договорът им с него продължава и до днес.

Групарите се вдъхновяват са от Capdown, Sublime, Big D & The Kids Table, Less Тhan Jake, Mad Caddies, Rx Bandits, Streetlight Manifesto. С изключително позитивни отзиви от къде ли не, P.О.Box са готови да разтърсят всяко място, където имат  възможността да свирят.

Nina School е сравнително млада френска банда, но не случайно P.O.Box избират именно нея да подгрява по време на цялото им европейско турне.

Изключително силни на сцената с тонове енергия, Nina School ще представят у нас чисто новия си дългосвирящ албум.

Още за бандите, безплатни мp3 и видео - на:

www.hcspirit.com

www.pobox-band.com

www.myspace.com/ninaschool77

www.myspace.com/lamuchedumbre 

www.myspace.com/chefdamachine  

"Порк Пай", известен и като Маймунарника, е Борисовата градина (над езерото с лилиите).