Конча Буйка (Concha Buika) ще поднесе на българските си феновеПоследно питие” („El Ultimo Тrago”) под виртуозния акомпанимент на музикантите от Хавана - Иван Мелон (пиано), Дани Ноел (контрабас) и Фернандо Ферие (перкусии), съобщиха организаторите на концерта й у нас - "БГ Саунд Стейдж".

Една от най-известните испански певици ще се изяви в София - в зала 1 на НДК, на 17 април. Освен че е любимка на "National Geographic", примата бе определена от авторитетното списание "Тime” за един от най-великите гласове на нашето време. С необикновена бленда – дрезгав, но мелодичен.

Огнената фламенко дива и нейните кубински музиканти започват мащабно световно турне. През март – първия месец от него, ще се прeнесат в САЩ и Латинска Америка. След това пътят им ще мине през всички европейски столици и големи фестивали, а в края на годината формацията отново в САЩ за два месеца.

Както "MySound.bg" вече огласи, албумът  “El Ultimo Trago”, който ще бъде представен и пред българските почитатели, е специален подарък, който Педро Алмодовар, Чучо Валдес и Буйка поднасят на легендата на латиноамериканската музика - Чавела Варгас, за нейния 90-и рожден ден.

Буйка е родена в Майорка в семейство, чийто корени са в Екваториална Гвинея. Тя представя новото мултикултурно лице на Испания от 21 век. Корените на музиката й са във фламенко традициите, но обгърнати със звуци от Африка и Латинска Америка. Тя изпълнява стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия. Веднъж чута, вокалистката не може да бъде забравена никога. От нея изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх. Публиката се прекланя пред нейните завладяващи  интерпретации на известните песни “La Boheme”, “ Volver Volver” (feat. Javier Limon), "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo". Сред последните хитове е дуетът й с Нели ФуртадоFuerte”.

Този, който я лансира за голямата сцена, е Педро Алмодовар. „Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Тя е от ранга на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат”, казва за нея видният режисьор.

"El Ultimo Trago" се разпространява на българския музикален пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".

Концертът е по повод испанското председателство на ЕС и се осъществава с любезната подкрепа на Испанското посолство и институт ”Сервантес”.

Билети се продават в системата на www.eventim.bg, мрежите на "Германос", магазини "Пикадили" и на касата на НДК.