"El Ultimo Trago" е сред десетте любими албума на 2009 според "National Geographic".

Критерият, според който са определени фаворитите, е един-единствен и „абсолютно субективен и ненаучен” – просто това са най-слушаните в офиса им през изминалата година. Сред останалите в челната десeтка са Justin Adams & Juldeh Camara, BLK JKS, Céu, Baaba Maal и др. За финал от редакцията на научно-популярното списание казват, че "El Ultimo Trago" “наистина им е легнал на сърцето” и “това е може би най-любимият им запис за 2009”.

Съвместният проект на Конча Буйка (Concha Buika) и Чучо Валдес (Chucho Valdés) присъства и в класацията на американската радио мрежа NPR. Там заема достойно място сред десетте най-добри джаз албума за 2009, подбрани от аудиторията на NPR.

В момента испанската фламенко дива е на световна обиколка в подкрепа на албума. Както "MySound.bg" вече писа - очакваме я и в България на 17 април в зала 1 на НДК. Организатори на събитието са "БГ Саунд Стейдж" с любезната подкрепа на посолството на Кралство Испания.

"El Ultimo Trago" се разпространява на българския музикален пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".