Мариана Попова е вторият звезден репортер в "Календар" по "Нова Телевизия".

Рубриката се излъчва всяка седмица от сряда до петък след 19.00 часа.

Изпълнителката на популярната песен "Crazy" е втората българска звезда, която с камера и микрофон търси отговори на актуални въпроси и проблеми.

Певицата пита евродепутата Николай Младенов и социолога Андрей Райчев каква е работата на един евродепутат и трябва ли изборите за евродепутати и за български парламент да са на една и съща дата.

Според Райчев евродепутатите трябва да са леко скучновати. Той категорично е на мнение, че кметът Бойко Борисов не е подходящ за член на Европейския парламент, защото е едно „истинско балканско момче”, докато Георги Пирински идеално се вписва в представите на социолога за евродепутат.

В четвъртък Мариана Попова ще анкетира разгневени потребители на ток пред електроразпределение „Запад”, разследвайки темата „Мит ли е, че ромите не си плащат сметките за електричество”.

Надписват ли се сметките от ЧЕЗ и как българинът се справя с големите разходи за електроенергия по време на криза, ще разберат зрителите на „Календар” на 25 февруари.

Попова разговаря с кмета на район „Красна полянаИван Чакъров и със служител на ЧЕЗ в разнищване на темата за тока, ромите и големите сметки.

Традиционни или шантави мартеници предпочитат нашенците, ще стане ясно пък в петък, в третия репортаж на вокалистката.
 
Оказва се, че мартениците с еротичен подтекст – във формата на презервативи и женски гърди, са най-атрактивните и желани на пазара.

Пред камерата застава възрастна жена, която в продължение на 8 последователни години изработва мартеници.

Миро бе предишният музикант, който се изяви с камера, микрофон и остри въпроси в "Календар".