Fabrizio Maurizi и Heartthrob - най-горещите имена от лейбъла на Ричи Хоутин (Richie Hawtin) - M_nus, ще пускат в новия клуб на Метрополис - "Елемент".

Изявата им e утре, 26 март.

Гответе за дълга нощ и истинско изкривяване на времевия поток, обявиха организаторите. Родните фенове на актуалния Берлински минимъл саунд ще могат да си сверят часовниците с двама от топагентите на "пластичния" човек Ричи Хоутин.

В солидния лайн-ъп за вечерта са още DJ Smurf (Mетрополис), българската техно прима Мис Лидия (Miss Lidiya) (Роболоко (Roboloco) и едно от новите имена на родната техно минимъл сцена - DJ ValEx.

Fabrizio Maurizi и Heartthrob идват за първи път в България. След като  веднъж сте станали фен на Ричи, гарантирано може да се доверите на преценката му що е то модерен и напредничав звук. Именно през неговото "сито" са преминали съботните гости, уточняват от щаба на Метрополис

Jesse Siminski (aka Heartthrob) (на снимката) е сочен за един от най-ярките, обещаващи таланти на М_nus в момента. Той ще представи в София най-новия си проект. "Hybrid" е симбиоза между лайв и диджейски сет. Струва си да се съпреживее на живо, защото дава уникална възможност феновете да надскочат стандартните 60 минути на  изпълнението на живо. Звездата от Берлин ще пуска минимум два часа.

Първата среща на публиката с музиката му се осъществява през 2003 на фестивaла Mutek благодарение на Магда (Magda), включваща негови парчета в сета си.  Знаково за саунда му обаче си остава "Baby Kate" – началото на компилацията "min2MAX" (2006). Jesse използва продукцията си, за да изследва кръстопътя, където се срещат традицията и новото като естетика и концепция, експеримент и емоция. Това най-добре се демонстрира в по късните му продукции, събрани в изключителния му албум "Dear Painter, Paint Me" (2008). Същата година Heartthorb е включен в световния лейбъл тур на М_nus - Contact, рамо до рамo с Ричи Хоутин, Магда, Troy Pierce, Marc Houle и Gaiser. Роденият в Мичигън, Детройт, диджей и продуцент ще кацне в София директно след гигове в клубовете REX (Париж) и Watergate (Берлин).

Звездно бъдеще e предначертано и за последното откритие на семейството  М_nus. Fabrizio Maurizi е роден в Болоня, Италия. Пленен е от неаполитанската техно сцена и най-вече от първата си среща с Ричи Хоутин, която твърдо ориентира стила му в посока минимъл. Aбсолютно пристрастен към дълбоки баслинии, неговите парчета разкриват понякога тъмната, понякога фънки страната на техното, използвайки интригуващи вокални семпли. Fabrizio определно носи диджействотo в кръвта си, а характерният му стил печели адмирациите на мистър Хоутин, който бързо го вербува за каузата на клана М_nus.

Промо билети на цена от 15 лв. - чрез Eventim.