Турнето на световноизвестния духов оркестър Fanfare Ciocarlia ще започне от BraZZobrazzie 2015, известиха организаторите.

Както МySound.bg вече огласи, четвъртото зимно издание на събитието за духова музика ще се проведе в Sofia Live Club от 19 до 21 февруари.

Огнените музиканти от Румъния, за които всеки албум е равен на награда (последната е от 2014: Тop Оf Тhe World Music Charts Europe за последния им диск "Devil’s Tale"), пристигат в София на 20 февруари за горещо шоу на следващия ден.
 
След участието си в столицата ни, музикантите ще се изявят в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания.

От концерта по случай връчването на Нобеловите награди в Осло,  до Royal Albert Hall, от София до Мелбърн, от Токио до Тулуза, от "С глава в стената" (Фатих Акин) до културния обмен с Америка в "Борат" (Саша Барън Коен), от 1997 и с повече от 1 200 концерта, оркестърът от малко селце в Североизточна Румъния се справя с предизвикателството едновременно да забавлява и да поддържа жив истинския дух на ромската музика. Когато Fanfare Ciocarlia (Песен на чучулига) се качи на сцената, публиката получава 100% автентична ромска музика. И винаги иска още.

Лондонският Times описва звученето на бандата, която харесват и пънкарите, и феновете на джаза и фънка, и почитателите на класическата музика, като "чудовищно мощно". Чудовищно мощен, луд, невъздържан, необуздан, невероятен – тези прилагателни ще ви трябват, когато се опитвате да разказвате за концерта на Fanfare Ciocarlia в рамките на фестивала BraZZobrazzie 2105.
 
Ето какво обещаха румънците на публиката в София: https://www.youtube.com/watch?v=rKSR-UodJ8w#t=14.

Четвъртото зимно издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика, е организирано от Брас Асоциация с приятелската подкрепа на Bushmills. В събитието ще участват шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, чийто саунд е цветен коктейл от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк, реге. И, разбира се, с двете задължителни съставки  - мощни брас и страст.

Билети за фестивала – в мрежите на https://eventyard.net/, http://ticketportal.bg/ и на http://www.ticketplus.bg/, както и в Билетния център на НДК.

Програма на BraZZobrazzie 2015:

19 февруари

V.S.O.P.
Funky Miracle


20 февруари

Radio Zastava
Ottoni Animati


21 февруари

Zuralia Orchestra
Fanfare Ciocarlia


DJ Support Вy DJ Oto