Лятото е към края си, но не и фестивалният сезон в БургасФестивалът на рибата и виното 2019 ще обогати есенния културен календар на града със специално подбрани кулинарни изкушения и събития при вход свободен между 13 и 15 септември. 
Фестивалната зона, разположена в парк "Приморски" (до експоцентър "Флора"), ще събере на едно място кулинарни шатри на някои от най-добрите бургаски морски заведения, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Всеки, който чувства себе си кулинар, ще може да вземе участие в конкурсите за любители, а ако има малко повече опит в кухнята, може смело да се впусне и в конкурса за най-вкусна рибена чорба.
Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да се съчетават. В края на всеки фестивален ден са приготвени атрактивни концерти  и прожекции на филми с морска тематика. 
На 13 септември музикалната програма е поверена на Обратен ефект и бургаската група Силует. Музикантите от морския град скоро не са свирили пред родна публика и ще се съберат специално за фестивала. 
На 14 септември на сцената ще се качат P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще изпълнят най-доброто от репертоара си, както и своите най-нови парчета.  Последният фестивален ден – 15 септември,  е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители. Ще прозвучат част  най-обичаните песни на Тоника СВ и момчето, което говори с морето – Панайот Панайотов (на снимката).
Фестивалната зона ще работи от 11.00 ч. до 22.30 ч. всеки ден.
За повече информация следете Фейсбук страницата на фестивала.