Четвъртото издание на "Rjana Open Air" събра феновете на електронния саунд и ценителите на природните прелести на поляната край село Игнатица между 8 и 11 юли.

Самото събитие бе нещо като близки срещи от местния вид, или как мама Гъба, татко Гъба и малките гъбчета бяха домакини на тазгодишния оупън еър в планината Ржана.

И ако местните малки дечица с техните лели, подскачащи на зелено под електронните звуци, са ви заблудили, все пак сте сгрешили – това си бе именно партито, организирано от "Funkadelia".

Дотам може да се стигне само с камиони – незабравима атракция, подобна на сафари, и среща на зебри и коне в тъмното, придружена от разказите на местните и удрящите те клони. (Но ако идваш по светло, те посреща наистина неотразима гледка на Балкана.)

Различни електронни стилове се вихриха през четирите дни. Брейк бийт, дръм-ен-бейс и минимъл техно в първите дни на фестивала, а любителите на сайкъделик и прогресив транса бяха изкефени на макс в събота, като сред акцентите на вечерта бяха сетовете на Black Widow, Marshmellow,
Tag и Giant Reduction, които направо желираха нощта.

Пърформънсът беше впечатляващ като цяло - извисили се ангелоподобни същества въртяха огньове от ада, визуализациите хипнотизираха и колкото звезди имаше на небето, толкова шареха с подскоци и по поляната.

Като част от задължителното удоволствие на всеки, обичащ природата и електронната музика.