Коледният подарък на X Factor за зрителите на Нова е двучасов концерт с много настроение и изненади.

Участниците, журито и гостуващите изпълнители ще излязат заедно на сцената, за да донесат една вълшебна Коледа навръх Бъдни вечер, 24 декември, в 20.00 ч.

Шестимата финалисти – Невена, Михаела, Траян, Иво и Пламен, Мирян и Георги Бенчев, ще се пренесат в истинска коледна приказка – ще пишат коледни писма, ще разопаковат подаръци и ще пеят с църковен хор. Всеки от тях ще изненада с различна роля и хореография, а до него на сцената винаги ще бъдат и останалите таланти с особено важна роля. Празникът не може да настъпи без Дядо КоледаГеорги Бенчев ще влезе в ролята на белобрадия старец, за което ще получи бурни овации и прозвището – Дядо Бенчев.

На сцената ще излязат и две новосформирани групи. Трио ДиЗеЛ в състав: Дони, Заки и Любо. Двамата съдии и музикалният продуцент на шоуто ще бъдат категоричното доказателство, че по Коледа се случват чудеса. Кръстници на тяхната формация са водещите Алекс Раева и Мария Игнатова, измислили оригиналното име. Втората четворка ще представи хората, виновни за израстването на талантите – техните вокални педагози. Пламен Денчев, Искра Милкова, Преслава Мръвкова и Ясен Зердев също ще се качат на сцената за свое общо изпълнение. Специални гости ще бъдат и две от децата на X FactorАна Мария и Богомил, които ще представят новото си парче "Теб си пожелах".

В деня на Коледа финалистите ще станат част от традиционната благотворителна инициатива под патронажа на президента Росен Плевнелиев "Българската Коледа", където ще изпълнят обща песен.

Варна ще посрещне Славин, Невена, Михаела и Траян на 26 декември, когато четиримата ще зарадват своите почитатели в един градските молове. Веднага след това - на 28 декември, обиколката им по родното Черноморие ще продължи към Бургас. С участия някои от финалистите ще посрещнат и Новата годинаНевена, братята Иво и Пламен Добреви и Траян ще изпратят 2014 на площада в Габрово. Новата 2015 Славин ще посрещне отново на морска дестинация – Поморие, където площадът ще бъде огласен от истински рок заряд.

Въпреки наситената програма обаче финалистите вече са направили и дълъг списък с коледни мечти и желания. Собствена песен, видео, екскурзия до Америка и шофьорска книжка за по-малкия Добрев е амбициозният план на братята Иво и Пламен. Книжка за мотор пък е мечтата на рокаджията Славин, който не крие увлечението си по екстремни изживявания. По-екзотични изглеждат мечтите на Георги Бенчев, който признава, че, ако можеше да избира къде да посрещне Нова година, би избрал Хаваите. По-скромна в желанията си е дамската половина от финалистите – Михаела ще прекара Коледа с любимия човек, а именно – Иван Кобаков от 4U, а Невена признава, че тази година тя ще направи питката за Бъдни вечер. Със семейството ще посрещне Бъдни вечер и Мирян, когото вече всички в Севлиево очакват с нетърпение.

След това шестимата финалисти ще се отдадат не само на празнуване, но и на активна подготовка за януари, когато ще се завърнат с още по-впечатляващи изпълнения само на крачка от финала.