Bailando - сцена на мечтите навлиза в своята последна седмица, когато един от включилите се 24 участници ще сбъдне мечтата си.

Танцовите двойки и музикалните дуети ще се състезават заедно за зрителско одобрение в благотворителното шоу довечера. Един от петте тандема ще трябва да напусне, а четири от тях ще продължат до финала. В тон с предколедното настроение сцената ще бъде празнично украсена. Участниците ще представят коледни песни и танци, а журито и водещите също се очаква да са в тон с коледната тематика.

За 12 седмици пет мечтатели и техните известни партньори се наложиха като фаворити на зрителите.

При пеещите продължават Нели Рангелова и Венци Миланов, за да сбъднат мечтата на момчето да завърши висшето си по автомобилен дизайн. Венци е завършил трети курс на специалността, партнира умело в музикалните изпълнения на естрадната звезда и винаги обира овациите на Татяна Лолова. Въпреки слабите певчески изяви на партньора си Краси Каракачанов, 14-годишната Рада Рачева също успя да се класира за полуфинала. Нейната мечта да осигури дом на деветчленното си семейство, за което е непосилно да плаща ипотеката на апартамента, мобилизира всеки път вота на зрителите. Благодарение на тях Ради и Краси винаги изплуват от дъното на класацията на журито и оглавяват зрителския вот. 

След като миналата седмица отстраниха от пътя към полуфинала Дидо от D2 и Богдана Митова, Вики Терзийска и Кристиян Григоров продължават да събират средства за медицинско оборудване, с което да се лекуват деца с костни проблеми в клиниката в Горна баня. На пътя за финала застава и чаровната Росица Караджова от Хасково, която танцува с новинаря Христо Калоферов, за да сбъдне мечтата си да учи актьорско майсторство. С достигането на Роси и Кристиян до полуфинала, двамата участници, лишени по рождение от едно от сетивата си, показаха, че подкрепата за каузата им се дължи най-вече на техния талант и воля.

Актрисата Мая Бежанска и Николай Ефтимов преживяха драматична раздяла с един близък тандем - този на Сантра и Николай Дойчев. Класирането миналата седмица ги изкара един срещу друг, съревнование спечелено от актрисата и Николай, който ще отпразнува своя имен ден на сцената.

Специални гости в Bailando ще бъдат певците от световноизвестния Харлем Госпъл хор (Harlem Gospel Choir) (на снимката), който бе в България и миналата година. Те ще се включат в благотворителното шоу, за да подкрепят каузите на участниците и ще изпеят "Silent Night". Както MySound.bg огласи, формацията пътува по света и чрез своите песни набира средства за детски благотворителни организации. Групата ще се изяви в столицата в в зала 1 на НДК на 8 декември.
 
Подкрепата за всеки един от участниците в "Bailando – сцена на мечтите" става чрез изпращане на есемес 0.25 лв. (без ДДС към M-tel и Vivacom и 0.24 лв. без ДДС към Globul) на индивидуалните кратки номера на мечтателите. 

Банковите сметки на всички, включително на тези извън сцената на Bailando, остават отворени на сайта на предаването (bailando.novatv.bg).