Пилотният сингъл "Fire Will Burn Us" от втория албум на EDIT продължава да води класацията "ММ топ 20", след седем успешни седмици на върха!

Хитовото парче е първо за тандема Васко и Веси, след като красивата брюнетка зае мястото на предишния член на проекта Владо.

Атрактивното видео към песента е заснето от режисьора Доби Николов в Художествената Академия, "Факултет приложни изкуства". Материалите, използвани в клипа за изработка на дрехите и декорите, са картон, хартия и найлони, и пресъздават абстрактната идея на режисьора за три паралелни свята. Във видеото като танцорка се изявява и актрисата Жени Александрова.

Основната заслуга за различното звучене на проекта обаче е на вокалистката Весела Маринчева, позната на публиката до момента от участието си в мюзикълите „Клетниците”, „Опера за три гроша” и „Кабаре”. Тя става част от EDIT в началото на 2008, след тежък кастинг, в края на който е безапелационно избрана сред останалите 3 най-добри претендентки.  

“Чувствам се страхотно като част от EDIT – казва Веси, - най-вече, защото с Васко си паснахме идеално и се сработихме веднага. А "Fire Will Burn Us" само потвърждава това – песента звучи много модерно, динамична е и кара хората да танцуват и да се забавляват!”  

В момента Веси и Васко усилено работят по новия си албум, който е с работно заглавие "Safe Mode" и ще съдържа 12 парчета. Освен гласа на Веси, в албума ще можете да чуете и певиците Тони и Ани Лозанови. Гост музиканти са и Владо, барабанистът на Сигнал, както и басистът Марио Иванов.