Фло Райда (Flo Rida) продължава да рапира заради връзката с феновете си, а не заради парите, които му носят новите хитове.

Американският рапър пожъна рекордни успехи с чарттопъри като "Low", станала седмата най-сваляна песен в iTunes, и "Right Round", която се изкачи на първа позиция в сингъл чартовете на САЩ и Великобритания. Въпреки тези постижения, музикантът призна, че печалбата не е двигател в неговата кариера.

"Изпълнителите се стремят да продават албуми и сингли – с това всъщност се изхранват. Аз не държа толкова на приходите. За мен по-важно е да запазя връзката с феновете по света, защото често се случва някой албум да бъде добре продаван в своята страна, но да остане непознат на световната сцена", казва Фло Райда.

Той се събра в проект с известния диджей и продуцент David Guetta (Давид Гета), който представя рапъра в доста различна светлина. "Club Can’t Handle Me" е много успешна смес от денс музика и хип-хоп рими, след чиито успехи Фло заяви, че би искал да направи още подобни колаборации", призна грандът на електронния саунд. "Виждал съм феновете на Давид и бих желал да стана част от неговия свят – европейската клубна сцена. Подходящо написаният, мелодичен рап наистина подхожда на този музикален стил",  довери рапърът пред Los Angeles Times.

Песента бе включена и в саундтрака към филма Step Up 3, като покоряви класациите навсякъде по света, достигайки N 1 в девет страни. За да утвърди световната си слава, Фло предприе успешно световно турне във Великобритания, Германия, Швеция, Швейцария, Тайван, Филипините, Индонезия, Малайзия, Индия и Сингапур.

Последният албум на изпълнителя - "Only One Flo" (Part 1),  е колекция от хитове, които разкриват мелодичния му стил. В него са включени както вече спечелилите популярност "Low" (с Ти-Пейн), "Right Round" и "Club Can’t Handle Me", така и бързонабралият слава – "Turn Around (5, 4, 3, 2, 1)".

Фло Райда е сред най-популярните световни изпълнители. Изявявал се е на почти всички континенти. Рапърът от Маями изгря на сцената през 2007 с хита "Low" от дебютния албум "Mail On Sunday".

Парчето промени историята на дигиталния пазар, достигайки платинен статус с над 5 милиона даунлоуда. Това автоматично го превръна в един от най-успешните проекти на десетилетието. Следващият голям хит на изпълнителя - "Right Round", пък стана сингъл с най-много отбелязани продажби за дебютната си седмица. Само в рамките на седем дни парчето бе изтеглено над 636 000 пъти, достига тираж от 1 милион за две седмици.

Което доведе до поредния рекорд - за най-бързо продаван дигитален сингъл.