"Тя може да е майка на Мадона, но доказа, че все още е кралица на поп музиката с триумфалното си завръщане на сцената. Фурията възпламенява милиони фенове по света в продължение на четири декади", писа "Дейли Стар".

Тези думи са абсолютно точни.

Тина Търнър (Tina Turner) завихри незабравимо шоу в Чикаго пред 20 хиляди души. Осем години след своето поредно уж-прощално- турне, тя отскочи от Канзас Сити за 35 американски шоута. Ще щурмува Европа в началото на 2009. Първият й гиг е в Антверпен, Белгия, на 22 януари.

"Вечната Тина", която идния месец навършва 69, е в забележителна форма, изцепена с крайно къса пола, впита в тялото й -  сипе вулканична енергия. Без грам целулит, тя залага на естествени форми, така я описват очевидци.

Вокалистката пее само хитове, но между тях пробутва и две-три нови парчета. Певицата презентира компилацията "Tina!", в която са и новите изпълнения - "It Would Be A Crime" и "I’m Ready".

"Направо не мога да повярвам, че покачената на високите си "пирони" - нейна запазена марка, чепици, ще оформи 70. Тя изглежда както и пее - фантастично. За разлика от мисис Чиконе-Ричи, приличаща на културистка в пенсия, плътта на Тина е съвършено естествена", отбелязва изданието.

Примата признава, че е решила са скочи в светлината на прожекторите и по молба на своята приятелка - София Лорен.  

Според други източници, Търнър работи и по следващ студиен проект с оригинален материал.