Извънредното издание на фестивала "Аларма Пънк Джаз" по програма "Христо Ботев" (92,9 FM) ще представи Зигфрид (Siegfried) в Чешкия културен център от 21.00 ч. днес.

Френският кинорежисьор и авангарден музикант Зигфрид Дебребан е подготвил солов концерт – безплатно и от сърце за българските си фенове, съобщиха организаторите.

Както MySound.bg вече е писал, Зигфрид е сред най-интересните имена в младото френско независимо кино - автор на познатите на българския зрител филми "Луиз (втори дубъл)", "Санса", "Ада" (с българско участие), "Киногама 1: Изток" (с българско участие), "Киногама 2: Далечният Изток" и "Детски истории".

Музикант по образование, сам пише музиката към филмите си, а като филмов композитор е работил с режисьори и сценаристи от класата на Сергай Бодров - старши (Русия), Гука Омарова (Казахстан) и други.
 
В албумите му участват легенди на авангардната музика на ХХ век като Стив Лейси, Иври Гитлис, Ерик Трюфа. Зиг е в България за може би 20-и път – отново по покана на София Филм Фест, в чийто афиш тази година ще представи новата си лента "Детски истории", заснета в Казахстан и Индия.

Концертът в Лилавия салон е със свободен вход с доброволни донации (пънк-каса) до запълването на капацитета на залата.

Той е част от традиционното сътрудничество на "Аларма" с Чешекия център и ще се предава пряко по програма "Христо Ботев" от 21.30 ч.

Чешкият културен център е в София на улица "Раковски" 100.

Още - на:

www.facebook.com/alarmapunkjazzfest

www.myspace.com/freecinematicsessionsbysig

www.bnr.bg

Дългоочакваният концерт на Рамбо Амадуес, организиран от "Аларма Пънк Джаз", ще се състои на 30 март.